NBC gasi seriju o Dwayneu Johnsonu "Young Rock"

NBC gasi seriju o Dwayneu Johnsonu "Young Rock"

Stezanje pojasa u Hollywoodu sustiže čak i Dwaynea Johnsona, čija serija Young Rock ostaje bez četvrte sezone.

Naime, kako prenose novinari THR-a, američka TV mreža NBC je odlučila da neće produžiti igranje Young Rock, humoristične serije nadahnute (a la Everybody Hates Chris) djetinjstvom i odrastanjem Dwaynea Johnsona. Na dasci za rezanje su se pronašle još dvije serije, kao i par projekata koji se nisu odmakli od pilot-epizode.

Johnson je kreativna sila iza serije, a u seriji se pojavljivao uz tri mlađe inačice sebe u izvedbi trojice mladih glumaca, odnosno tri "mlade stijene". Pored uloge, Johnson je producirao seriju tokom njene tri sezone u eteru NBC-ja, od februara 2021. do februara 2023.

Serija je nastala u suradnji sa TV ogrankom Universala, studijom sa kojim Johnson nastavlja gajiti bliske veze. Naravno, nedavno smo doznali da se Johnson vraća u Fast & Furious franšizu sa novim zasebnim filmom, u kojem će ponovo izvesti svoju ulogu iz Fast & Furous: Hobbs & Shaw. Fast & Furious franšiza je jedna od najvažnijih stavki u Universalovom katalogu, što će reći da Johnson nastavlja svoj glumački, a vjerovatno i producentski angažman u dobrom pravcu bez obzira na gubitak serije.

Prethodna
King Kong u animiranom izdanju u traileru za "Skull Island"
Sljedeća
Okršaj košarkaških divova u 2. sezoni serije "Winning Time"