Netflix započinje sa strožom kontrolom dijeljenja naloga

Netflix započinje sa strožom kontrolom dijeljenja naloga

Kako je dugo bilo najavljivano, Netflix je započeo sa strožom kontrolom dijeljenja pristupa ovom streaming servisu.

Počevši od ove sedmice, korisnici u SAD i nekoliko drugih zemalja neće moći dijeliti svoj nalog sa osobama izvan svog kućanstva bez plaćanja dodatne naknade za ovu pogodnost. Netflix je odavno najavio uvođenje novih pravila za dijeljenje naloga, no ista su donedavno bila ograničena na nekoliko zemlja u kojima je streaming servis sprovodio, takoreći, "beta testiranje".

Nova pravila i popratni sistem praćenja dijeljenja naloga su sada primjenjena i na Sjedinjene Države, Netflixovo matično tržište. No, zanimljivosti ne prestaju s time.

Naime, Netflix ostavlja mogućnost dijeljenja naloga sa osobama izvan kućanstva uz plaćanje $7,99 za ovu pogodnost. Naravno, korisnici streaming servisa će odmah ovu brojku prepoznati kao cijenu početne pretplate sa jednim streamom, a Netflix će je tako i voditi. 

Drugim riječima, Netflix će na dodatni stream koji pretplatnici plaćaju za "treće" korisnike gledati kao na nove članove, što će se zauzvrat odraziti, ukoliko doček novih pravila bude dobar, i na sveukupni broj pretplatnika. Trećim riječima, Netflix bi mogao obradovati svoje ulagače i partnere sa boljim brojkama u sjedećem kvartalno ili godišnjem finansijskom izvještaju.

Prethodna
Trailer za 2. sezonu serije "Star Trek: Strange New Worlds"
Sljedeća
Specijal “Sto godina Warner Brosa“ 26. maja na HBO Maxu