Paramount započinje rad na filmu posvećenom Sammyju Davisu Jr.

Paramount započinje rad na filmu posvećenom Sammyju Davisu Jr.

Paramount Pictures ne kani predati biografski film o Sammyju Davisu Jr. Searchlight Studiosu tako lako. Naime, studio je nakon pribavljanja potrebnih prava angažirao Charlesa Murrayja da sastavi scenario za biografski film posvećen pjevaču i zabavljaču iz druge zlatne ere Hollywooda. Izbor će se mnogima činiti čudnim, pošto je Murray poznat uglavnom po svom radu na američkoj seriji o motociklističkoj bandi, Sons of Anarchy.

Ipak, Murray je ipak dobro upoznat sa životom i djelom člana slavnog Rat Packa, koji je sa Frankom Sinatrom na čelu punio članke u žutoj štampi, a praznio točionice alkohola od Kalifornije do Nevade i svugdje između. Radnja filma će usko pratiti crtice koje je iza sebe ostavio sam Davis, u svojoj autobiografskoj knjizi „Yes, I can: The Story of Sammy Davis Jr.“ iz 1963. Projekt je u povojima, pa su glavni detalji glavne uloge, režisera i datuma izlaska filma nepoznati.

Ono što jeste poznato je činjenica da Paramount želi biti konkurentan sa Searchlightom (donedavnim Fox Searchlight) koji je preuzeo neslužbeni naslov kralja biografskih filmova tokom prošlih nekoliko godina. Bohemian Rhapsody i Rocketman su ostvarili rezultate na blagajnama koje je teško zanemariti, a Paramount se nalazi usred višegodišnje suše što se tiče vrlo unosnih naslova, sa časnim izuzetkom Sonica, naravno.

Prehodna
LucasFilm traži novog režisera za "Indiana Jones 5"
Sljedeća
CinemaCon 2020: Kineska delegacija odustala od prisustvovanja