Patty Jenkins o gašenju "Wonder Woman 3"

Patty Jenkins o gašenju "Wonder Woman 3"

Nakon nekoliko dana tišine, rediteljica Patty Jenkins se konačno oglasila o sudbini Wonder Woman 3 - planiranog, ali ne i ostvarenog trećeg filma sa DC-jevom prvom heroinom u franšizi.

Jenkins se oglasila na društvenim mrežama jučer, sa ciljem raščišćavanja glasina koje kruže oko filma, ali i njenog angažmana na istom:

Kada su počela negodovanja zbog gašenja "Wonder Woman 3", počela se širiti atraktivna lažna priča da sam ja bila ona koja je ugasila film, ili se udaljila od njega. Ovo jednostavno nije istina. Nikada se nisam udaljila. Bila sam spremna razmotriti bilo šta što bi se tražilo od mene. Kako sam shvaćala, nije bilo mogućnosti da učinim bilo šta kako bih pogurala film naprijed u ovom trenutku. DC je očito zatrpan u promjenama koje sprovode, pa razumijem da su odluke sada teške.

Promjene o kojima Jenkins govori još nisu iznjedrile novu viziju za DC Films kao studio i DC-jev filmski univerzum. Waltera Hamadu su na čelu DC Filmsa relativno nedavno zamijenili James Gunn Peter Safran, koji sada imaju prilično izazovan zadatak preustroja studija i zaokretanja putanje na kojoj se DC-jev filmski univerzum nalazi.

Kako ispada, Wonder Woman 3, barem onako kako ga je Jenkins zamišljala, nije dio plana.

Prehodna
Shawn Levy obećava povratak tonu prvog filma sa "Deadpool 3"
Sljedeća
Podrška Centra za kinematografiju Kosova za projekat "Vidra"