Poznata glumačka postava TV adaptacije novele "Mr. Mercedes"

Poznata glumačka postava TV adaptacije novele "Mr. Mercedes"

AT&T AUDIENCE mreža predstavila je glumačku postavu svoje nove serije Mr. Mercedes koja je bazirana na istoimenoj noveli Stephena Kinga. Serija ima deset epizoda u trajanju od sat vremena, a trenutno se snima na području Južne Karoline.

TV veteran David E. Kelley (Boston Legal, Ally McBeal, The Practice) adaptirao je scenario, a Jack Bender (Lost, Under the Dome, Game of Thrones) je režiser. Njih dvojica su ujedno i njeni izvršni producenti, zajedno sa Martyjem Bowenom iz kompanije Temple Hill Entertainment i Wyckom Godfreyem.

Glumačku postavu čine Brendan Gleeson (Harry Potter) kao detektiv Bill Hodges, Harry Treadaway (Penny Dreadful) kao Brady Hartsfield, Kelly Lynch (Magic City) kao Deborah Hartsfield, Jharrel Jerome (Moonlight) kao Jerome Robinson, Scott Lawrence (Avatar) kao detektiv Peter Dixon, Robert Stanton (Mercury Rising) kao Anthony “Robi” Frobisher, Breeda Wool (Unreal) kao Lou Linklatter, Justine Lupe (Francis Ha) kao Holly Gibney, Ann Cusack (Nightcrawler) kao Olivia Trelawney, Mary Louise-Parker (Weeds) kao Janey Patterson i Holland Taylor (The Truman Show) kao Ida Silver.

Mr. Mercedes prati poludjelog ubicu Bradyja Hartsfielda (Treadaway) koji ismijava penzionisanog policijskog detektiva Billa Hodgesa (Gleeson) sa nizom sablasnih pisama i e-mail poruka prisiljavajući ga da krene u potjeru za njim kako bi ga priveo pred lice pravde prije nego što počini naredni zločin.

Novela "Mr. Mercedes", koju King opisuje kao svoju prvu detektivsku priču, objavljena je u junu 2014, a odmah po objavljivanju postala je bestseler NY Timesa. Ubrzo nakon objavljivanja, King je najavio da u stvari predstavlja samo prvo poglavlje trilogije. Druga novela, "Finders Keepers", objavljena je u junu 2015, a treća "End of Watch" godinu dana kasnije.

 
Prethodna
Serija bazirana na NY Times bestseleru: "13 Reasons Why"
Sljedeća
TV debi Bretta Morgena: "When the Street Lights Go On"