Predstavljamo trailer novog domaćeg filma “Efekat leptira“

Predstavljamo trailer novog domaćeg filma “Efekat leptira“

Filmski portal Filmofil i distributerska kuća UNA film predstavljaju trailer novog domaćeg filma Efekat leptira.

Od reditelja i scenariste Admira Buljugića koji je ogromnu pažnju bh. javnosti privukao svojim prvim dugometražnim igranim filmom Reket, dolazi nam prva bh. akciona drama Efekat leptira, priča koja će vam kroz mnoštvo nepredvidivih, duhovitih, ali i stresnih situacija pokazati kako različitosti funkcionišu kada imaju isti cilj.

Glumac Dino Glavan se sastaje sa Rikijem i Benjaminom, svojim starim prijateljima koje nije vidio već dugi niz godina, od kojih saznaje da Lela, žena njihovog preminulog prijatelja Mirze, odnedavno živi kod njenih roditelja. Pošto je Abakus Invest banka koja je imala imala hipoteku nad porodičnom kućom u kojoj je Lela živjela sa svojom kćerkom i bolesnim svekrom, oduzela njihovu kuću, nakon što je ostala bez zaposlenja, Lela nije mogla da plaća mjesečne rate za kredit. Riki obavještava Dinu da su on i Benjamin odlučili da opljačkaju Abakus Invest banku i da sa opljačkanim novcem iz banke otkupe kuću koju banka namjerava prodati putem javne licitacije. Pozivajući se na prijateljstvo i na njihovu obavezu da pomognu porodici njihovog dragog prijatelja, Riki i Benjamin zahtjevaju od Dine da se i on uključi u akciju, te konkretno pomogne u realizaciji plana pljačke banke tako što će iz Narodnog pozorišta u kojem je Dino zaposlen, dobaviti nekoliko umjetnih perika, brada i brkova, koje bi Rikiju i Benjaminu poslužile da se bolje kamufliraju tokom pljačke banke. Dino pokušava da odvrati Rikija i Benjamina od njihovog plana, ali nakon žestokog pritiska i upornog nagovaranja od strane Rikija i Benjamina, Dino na kraju popušta, te pristaje da im pomogne...

Glavne uloge u filmu tumače Mirvad Kurić iz Sarajeva, Damir Mahmutović iz Tuzle i Saša Oručević iz Mostara, dok se u ostalim ulogama pojavljuju Josip Pejaković, Mediha Musliović,  Mirza Mušija, Faketa Salihbegović-Avdagić, Ivana Perkunić  i drugi.

Efekat leptira očekujemo u kinima od 14. decembra.

Prehodna
Predstavljamo titlovani trailer filma “The Beekeeper“
Sljedeća
Pierce Brosnan predvodi akcijski triler "Fast Charlie"