Prvi pogled na modernu adaptaciju "Fall of The House of Usher"

Prvi pogled na modernu adaptaciju "Fall of The House of Usher"

Netflix je sa javnošću podijelio prvi pogled na predstojeću adaptaciju poznate priče iz pera Edgara Allana Poea, Fall of The House of Usher, sa nekoliko slika u kojima se očituje pravac i ton serije.

Iza Fall of The House of Usher stoji Mike Flanagan, koji bi publici trebao biti poznat po svojim ranijim ostvarenjima na ponudi Netflixa, kao što su The Haunting of Hill House, The Haunting of Bly Manor, te najskorije Midnight Mass. Sa ovim serijama britanski režiser i scenarist je tokom godina izgradio brend koji se ističe na ponudi streaming servisa, a nova serija predstavlja nastavak suradnje između Flanagana i Netflixa.

Kao što je sasvim očito iz ponuđenih slika, Flanagan je presadio zbivanja i likove iz Poeove gotičke vile s početka 19. vijeka u krajolik 21. vijeka. Dalje, Usherovi više nisu svenula plemićka porodica, već porodica farmaceutskih magnata koju, u duhu Flanaganovih ranijih ostvarenja, pohode aveti prošlosti. Dalje, Flanagan je u cijelu priču ubacio i Arthura Pyma, čije ime bi trebalo biti poznato ljubiteljima Poea po drugom djelu iz opusa autora. Moguće je da je Flanagan ubacio Pyma kao zamjenu za neimenovanog naratora kroz čiji osvrt doživljavamo propast naslovne porodice i njihovog turobnog doma.

Pyma u Fall of the House of Usher tumači niko drugi doli Mark Hamill, dok Rodericka Ushera i Madeline Usher tumače Bruce Greenwood Carla Gugino. Serija stiže na ponudu Netflixa od 12. oktobra, a uoči izlaska trebali bismo dobiti priliku baciti još bolji pogled na seriju sa najavnim trailerom.

Prethodna
Disney+ predstavlja novi teaser za "Ahsoka"
Sljedeća
Netflix predstavio trailer za psihološku triler seriju "Dear Child"