Rukovodstvo Disneyja bez osvrta o tužbi vezanoj za "Black Widow"

Rukovodstvo Disneyja bez osvrta o tužbi vezanoj za "Black Widow"

Kontroverza koja ne pokazuje znakove smirivanja dobila i je novo poglavlje. U jučerašnjem obraćanju investitorima i partnerima, u kojem je šef Disneyja, Bob Chapek, iznosio izvještaj o finansijskom poslovanju kompanije, rukovodstvo je zaobišlo temu tužbe vezane za Black Widow koju je podnijela zvijezda filma, Scarlett Johansson.

Chapek je obraćanje započeo sa novostima da će Disneyjev streaming servis uskoro proširiti svoju dostupnost i na nove teritorije, tačnije na azijsko tržište sa Južnom Korejom, Hong Kongom i Taiwanom. Proširenje na dalekoistočnu regiju se očekuje ove jeseni. Chapek se pohvalio i dobrim poslovanjem Disney+, koji bilježi rast pretplatnika.

Potom, šef Disneyja je izjavio, bez spominjanja Johansson i Black Widow, da smatra odluku da se Disneyjev skoriji paket filmova plasira istovremeno u kino-dvorane i na Disney+ sasvim ekonomski opravdanom, navodeći da su filmovi snimani prije pandemije, ali da je po izbijanju pandemije došlo do sporazuma sa "ogromnom većinom" kreativnih partnera oko novog modela distribucije.

Chapek je potom naglasio da je Disney u svim slučajevima pronašao način da pošteno kompenzira svojim kreativnim partnerima, odnosno režiserima, scenaristima i glumcima.

Prehodna
Gledajte filmove 27. Sarajevo Film Festivala i online
Sljedeća
Počinje 27. Sarajevo Film Festival