Russell Crowe govorio o nastavku "Gladiator 2"

Russell Crowe govorio o nastavku "Gladiator 2"

Dok čekamo da Ridley Scott kompletira nastavak svog hita iz 2000glavni glumac izvornog filma je prozborio o Gladiator 2.

Naime, Russell Crowe je gostovao u emisiji Kylea Mereditha u kojoj je komentirao stvaranje nastavka, napomenuvši pri tome da se osjeća nelagodno u vezi toga.

Pomalo mi je neugodno što stvaranju još jedan film, jer je moj lik, naravno, mrtav, a ja se ne pitam o onome što se radi. Za par stvari za koje sam čuo, mislim da ne pripadaju moralnom putu tog lika. Ali, ne mogu reći ništa o tome. Ne bi bilo prikladno, ja sam dva metra pod zemljom. Vidjet ćemo na šta izgleda.

Pa, nelagoda se očituje jasno u Croweovoj izjavi. Maximus Decimus Meridius, Croweov lik iz Gladiatora, slovi kao jedna od njegovih najsnažnijih izvedbi, a za nju je dobio i Oscara. Ako je suditi po onome što je izjavio, radnja filma se možda dotiče njegovog lika uprkos njegovom odsustvu.

Gladiator 2, ili tačnije sa rimskim brojevima - Gladiator II bi trebao zaigrati pred publikom ove jeseni nakon gotovo 23 godine rada na filmu. Rad je doduše bio isprekidan, ali ideja o nastavku postoji otkako je izvorni film okončao igranje i pobrao pet Oscara. U nekom ranijem obliku, to je trebao biti neposredni nastavak, ali do trenutka kada je projekt sazrio dovoljno da snimanje otpočne, to je postalo neizvodivo. Prateći kronološku razliku između izvornog filma i nastavka, radnja Gladiator II se odvija dvadeset godina nakon dvoboja između Croweovog Maximusa i cara Komoda u izvedbi Joaquina Phoenixa.

Borce u novoj areni glume Denzel Washington Pedro Pascal, dok će careve (radnja se ipak dešava za vrijeme dinastije Severa) glumiti Joseph Quinn Fred Hechinger. Bez odavanja previše spoilera, ili više nego što je sam Crowe nagovijestio, nekoliko likova iz prvog filma će se također pojaviti i u nastavku.

Što se tiče datuma izlaska, Paramount Pictures je najavio 22. novembar za premijeru. Budući da su se datumi velikih filmova mijenjali tokom ove godine, ne bi bilo iznenađenje ukoliko bi se Paramout odlučio da odgodi izlazak do 2025.

Prethodna
Poziv za prijave: Galichnik Film Festival - Ex-Yu Script Lab
Sljedeća
Marvelov reboot filma "Blade" ostaje bez režisera