Ryan Reynolds o dobnom rejtingu za "Deadpool & Wolverine"

Ryan Reynolds o dobnom rejtingu za "Deadpool & Wolverine"

Dok publika i filmska industrija čekaju debi Deadpool & WolverineRyan Reynolds se oglasio o dobnom rejtingu koji je film dobio.

Reynolds, koji u superherojskom serijalu koji je Disney naslijedio od 20th Century Foxa glumi lika sklonog mračnom humoru i prostotama, pohvalio je Disney na riziku koji preuzima sa dobnim rejtingom R. Govoreći o tome u intervjuu za Fandango, Reynolds je rekao:

Zaista sam bio iznenađen što su nam dopustili da odemo na "tvrdo R", ali i zahvalan. Mislim, ne bi bilo drugog načina da se to uradi. Za ovaj lik, za ovaj svijet, naročito nakon što je i "Logan" imao rejting R, mislim da je to bila punokrvna verzija Wolverinea i Logana koje smo ikada vidjeli, što nam je dalo dosta slobode da učinimo bilo šta i sve u svijetu u kojem je sve i bilo šta zaista moguće.

Za razliku od bivšeg Foxa, voljnog da povremeno izbaci film sa dobnim rejtingom za zreliju publiku, Disney se čvrsto držao PG-13 rejtinga kao plafona koji je MCU filmovima dopuštao da igraju pred najširom publikom. U prošlosti, Disney je filmove za zrelu publiku distributirao kroz Touchstone Pictures, no ta podružnica je ugašena prije nekoliko godina, a politika glavnog studija se nije bitno mijenjala do relativno nedavno.

Zaokret stiže sa kupovinom 20th Century Foxa, čiji katalog ima stotine filmova i već ustanovljenih franšiza i serijala koji bi se teško uklopili u Disneyjev uobičajeni kalup. Štaviše, u periodu koji je uslijedio kupoprodaju Foxa, špekuliralo se o sudbini filmova u razvoju koje je Disney preuzeo od Foxa. U konkretnom slučaju za Deadpool & Wolverine, Disney dovodi film u kino-dvorane pod svojim imenom, a ne pod logom 20th Century Studiosa kako bi se moglo očekivati.

Prethodna
"Super/Man: The Christopher Reeve Story" stiže u kino-dvorane
Sljedeća
Garfield se u velikom stilu vraća na filmska platna 23. maja