Scenaristi razmatraju "konačnu" ponudu studija

Scenaristi razmatraju "konačnu" ponudu studija

Vikend u Hollywoodu je prošao u znaku iščekivanja dogovora potrebnog za okončanje štrajka.

Sindikat scenarista (WGA) i studiji su od četvrtka za stolom, a pregovaračke sesije su trajale i do deset sati. Četvrtak čak nije bio ni vrhunac nove runde, koja se protegla na petak i subotu. No do subote uvečer nešto je postalo, konačno, konkretno.

Kako prenose THR, Variety i Deadline, zajedno sa svim ostalim vodećim portalima u svijetu zabave, udruženje studija i TV mreža (AMPTP) je u subotu scenaristima predstavilo nacrt ugovora za sljedeće tri godine, opisan kao "najbolja i konačna ponuda".

Rječnik je dramatičan koliko i sama pozadina u kojem je korišten. Na koncu, sastanku su prisustvovali šefovi četiri vodeća studija, tako da je poruka ima puni autoritet i kapacitet AMPTP-a. No, napredak između dvije strane je ipak ostvaren. Kako izvodi Deadlinea prenose, AMPTP i WGA su se usaglasili oko ključnih pitanja - broja scenarista u takozvanim "scenarističkim sobama" i načina korištenja sadržaja stvorenog od strane umjetne inteligencije.

Ugovor je predočen pregovaračima iza zatvorenih vrata, naravno, tako da su pojedinosti u ovom trenutku nedostupne javnosti. Pravni stručnjaci i advokati WGA-a su preuzeli dokumentaciju od AMPTP-a, što se može protumačiti najkonzervativnije kao voljnost WGA da razmotri ponuđeni dokument.

Službena očitovanja tek očekujemo.

Prehodna
Box office: "The Expend4bles" ipak iza "The Nun II"
Sljedeća
Kraj štrajka na pomolu: WGA prihvaća ponudu studija