Serija “Radio Mileva“ od ponedjeljka do četvrtka na FTV-u

Serija “Radio Mileva“ od ponedjeljka do četvrtka na FTV-u

Federalna televizija započinje emitiranje humorističke igrane serije Radio Mileva koju je režirao Elmir Jukić, od ponedjeljka do četvrtka u 21.15 sati.

Pratit ćemo svakodnevni život Mileve, Natalije i Sonje, tri generacije porodice Majstorović koje žive pod istim krovom. Mileva je glava kuće, sve zna, sve umije i u sve se razumije. Penzionerka koja je radni vijek provela kao sekretarica predsjednika opštine. Samouvjerena, energična, prepredena, žena koja ima sve informacije, žena za sva vremena, snalažljiva i oštroumna. Kćerka Natalija je njen antipod. Profesorica srpskog jezika i književnosti u Matematičkoj gimnaziji. Odmjerena, uravnotežena, racionalna, a prema mišljenju njene majke, prije svega, neuspješna žena, jer nema emotivnog partnera i radi za male pare u školi gdje nema ni pun fond časova.

Nataliju je odmah nakon rođenja njene kćerke Sonje, još prije 15 godina, ostavio muž. Pošto je s Natalijom, očigledno, negdje pogriješila, Mileva je odlučna unuku Sonju “uzeti pod svoje” kako bi od nje napravila svoju dosljednu nasljednicu, čemu se Natalija svim silama protivi. Sonja je loša učenica, ali opčinjena društvenim mrežama i savremenom tehnologijom u kojoj vidi svoju svijetlu budućnost. Baka Mileva apsolutno je u tome podržava i njih dvije čine fantastičan tim u vječitom sukobu sa smjernom Natalijom koja iskreno vjeruje da prečica do uspjeha ne postoji.

Mileva nije autoritet samo u okvirima svoje porodice već i u cijeloj zgradi koja je pravi kosmos u malom, s cijelom lepezom živopisnih karaktera iz čijih suprotnosti proističu duhoviti zapleti i iznenadni obrati. Policajac u penziji u zvanju upravnika zgrade Stevan i njegova žena Marta, bračni par Marić koji čine neuropsihijatar Sava i doktorica plastične hirurgije Viktorija, slikar Leon, studenti Petar i Gavrilo, dobroćudni majstor Moca i njegova “zla” žena Žana, operski pjevač Živorad, pjesnik Rade, posesivna majka Cveta i njen uveliko odrasli sin Mikica, samo su neki od urnebesnih karaktera koji svakodnevno defiluju kroz Milevin život, a i ona kroz njihov.

Radio Mileva je živa, laka, jednostavna i dinamična komedija koja se bavi temama kao što su nesklad između generacija, sukob različitih naravi i preplitanje situacione i verbalne komike.

Glavne uloge igraju: Olga Odanović, Marija Vicković, Kristina Gavrić-Bogunović, Dara Džokić, Branimir Brstina, Tihomir Stanić, Bojan Dimitrijević, Marko Gvero, Anđelka Prpić, Nikola Kojo, Nemanja Oliverić, Nenad Stojmenović i Svetozar Cvetković. Kreator serije i producent je Nebojša Garić, a reditelj Elmir Jukić. Scenaristi su Zorica Cvijetić, Marijana Čulić-Vićentić i Željko Hubač. Direktor fotografije je Almir Đikoli.

Prethodna
Dahmer – Monster: Serija koja nije za svakoga
Sljedeća
Druga sezona "The Rings of Power" započinje sa snimanjem