Skydance preuzima animirani film Brada Birda "Ray Gunn"

Skydance preuzima animirani film Brada Birda "Ray Gunn"

Skydance Animations je osigurao sebi još jedno bitno ime u svijetu animacije, a to je ono Pixarovca Brada Birda, autora mnogih prepoznatljivih animiranih filmova, kao što su Iron Giant, The Incredibles i Ratatuille.

Novosti o angažmanu Birda ekskluzivno prenose novinari Deadlinea. Bird dolazi u paketu, takoreći, sa svojim trenutnim projektom, animiranim filmom Ray Gunn, koji će realizirati u partnerstvu sa Skydanceovim animatorskim studijem. Kao što je bio slučaj i sa njegovim prethodnim projektima, Bird će sastaviti scenario za Ray Gunn, te režirati film, nastavljajući tako tradiciju autorskog štiha koji se veže za njegovo ime. Nažalost, detalji oko filma su još uvijek poznati samo Birdu i Skydanceu.

S time, Bird će se također ponovo udružiti sa svojim nekadašnjim kolegom, Johnom Lasseterom, koji je već neko vrijeme asociran sa Skydance Animation. Posrijedi je ozbiljan zgoditak za Skydance, pošto je Bird autor ne samo vrlo prepoznatljivih filmova, već i nekoliko zaista uspješnih naslova, uključujući i Incredibles 2koji je bio Pixarov finansijski najuspješniji film.

Prehodna
ViacomCBS i službeno rebrendiran kao Paramount
Sljedeća
Box office: Veliki vikend za Hollandovu pustolovinu "Uncharted"