Specijalni program u nedjelju: Noć Oscara na Federalnoj TV

Specijalni program u nedjelju: Noć Oscara na Federalnoj TV

U nedjelju, 12. marta, u programu Federalne televizije moći ćete gledati specijalni program u susret 95. dodjeli najprestižnijih filmskih nagrada – Oscar.

Nakon mjesec dana, oskarovska izdanja filmskih ciklusa zaključit će filmovi Zelena knjiga: Vodič za život i Parazit. Prvi je na programu u 16 sati, a nominiran u pet kategorija i nagrađen sa tri Oscara: najbolji film, originalni scenarij i glumac u sporednoj ulozi Mahershala Ali.

U 18 sati i 15 minuta počinje specijalna emisija, a studiju Federalne televizije očekuju vas brojni gosti iz svijeta filma – glumci, reditelji, producenti. Fenomen Oscara, njegov utjecaj, značaj, te ko su favoriti bit će teme u studiju. Razgovarat ćemo o nominiranima za ovogodišnje nagrade Američke filmske akademije, ali i o bosanskohercegovačkim filmovima. Podsjetiti na blistave trenutke naše kinematografije. Govorit ćemo i o oživljavanju produkcije televizijskih serija koje premijerno možete pratiti u programu Federalne televizije. Među njima je i nova epizoda druge sezone serije Na rubu pameti, koju ćemo emitirati u sklopu specijalnog programa “Noć Oscara“, nakon koje smo ponovo u studiju.

Potom u 21.15 sati slijedi prikazivanje jednog od najboljih filmskih ostvarenja u posljednjih nekoliko godina, filma Parazit.  Južnokorejski film reditelja Bonga Joon-hoa je sa više od 300 nagrada jedan od najnagrađivanijih filmova svih vremena, a 2020. osvojio je četiri Oscara: najbolji film, strani film, reditelj i originalni scenarij.

U 23 sata i 30 minuta uživo ćemo pratiti dešavanja na crvenom tepihu ispred čuvenog Dolby teatra. U studiju će biti dizajneri, stilisti, glumci i glumice. 

I za kraj ove posebne oskarovske noći uključujemo se u ceremoniju dodjele Oscara koju ćete pratiti u živom prijenosu od jedan sat iza ponoći i sve do četiri ujutro.

Prethodna
Amazon preuzima novu animiranu seriju "Batman"
Sljedeća
Michael Cuesta režira prvu epizodu "Daredevil: Born Again"