Spielbergov film "The Fabelmans" stiže ranije u kina

Spielbergov film "The Fabelmans" stiže ranije u kina

Djelomice autobiografski film Stevena Spielberga, The Fabelmans, stiže ranije u kino-dvorane nego što je najavljeno. Naime, Universal Pictures i Amblin Entertainment, Spielbergova produkcija kuća, objavili su da će The Fabelmans igrati u New Yorku i Los Angelesu od 11. novembra ove godine, umjesto od 23. istog mjeseca.

Novinari THR-a promjenu datuma izlaska smještaju u kontekst dobivanja povoljnijeg vremenskog prozora za recenzije u vodećim publikacijama. Lokaliteti ranijeg izlaska nisu slučajnost - New York i Los Angelsu su dva najveća i najmnogoljudinija grada u SAD, ali i sjedišta časopisa i filmskih kritičara, pred čije oči Spielberg i Amblin žele dovesti The Fabelmans prije Dana zahvalnosti, s ciljem generiranja interesa za film uoči početka nove sezone nagrada u svijetu filma. Bez sumnje, dobro promišljen potez od strane Spielberga i ekipe.

Za The Fabelmans bismo opravdano mogli reći da je projekt od naročite važnosti za Spielberga, budući da je riječ o filmu nadahnutom njegovim djetinjstvom. To je djelomično autobiografski vid filma, premda ga Spielberg nije izričito označio kao takvim. Fikcionalnu verziju filmskog autora i njegove porodice tumače Gabriel LaBelle, Paul Dano, Michelle Williams te Seth Rogen.

LaBell je mladi filmaš koji sanja o ostvarenjima na velikom platnu, njegove roditelje, naslovne Fabelmanove, tumače Dano i Williams, dok Rogen tumači ujaka. Konkretna radnja ostaje tajna, ali znamo da je nadahnuta Spielbergovim odrastanjem u Arizoni tokom 1950-tih.

Prehodna
"Sonic The Hedgehog 2" na 400 miliona sveukupne zarade
Sljedeća
Svečano otvoren drugi Ponta Lopud festival