Steven Knight piše scenarij za novi "Star Wars" film

Steven Knight piše scenarij za novi "Star Wars" film

Nakon nekoliko otkazanih projekata namijenjenih za veliko platno, veselije vijesti stižu iz LucasFilma po pitanju Star Wars franšize. 

Kako prenose novinari Deadlinea, Disney i LucasFilm su odabrali Stevena Knighta, tvorca popularne krimi-serije Peaky Blinders za scenaristu na novom Star Wars filmu. Konkretnije, Knight će na tom položaju zamijeniti Damona Lindeloffa, koji je donedavno bio blisko asociran sa nenaslovljenim projektom.

Uz projekt se također veže Sharmeen Obaid-Chinoy, koja bi trebala režirati film. Dalji detalji su u najboljem slučaju magloviti, kao što je bio slučaj sa filmovima koje su trebali razvijati Rian Johnson, Kevin Feige Patty Jenkins. Doduše, u slučaju Jenkinsove, imali smo podnaslov i kratki siže od same rediteljice, dok su svi ostali postojali u isključivo u ezoteričnim "najavama" LucasFilma i Disneyja.

Zadnji Star Wars film koji je stigao pred publiku do daljneg ostaje The Rise of SkywalkerTo je bilo sredinom decembra 2019, a Star Wars franšiza se od tog trenutka nalazi u paraliziranom stanju po pitanju novih filmova. Priča o trilogiji filmova u režiji Riana Johnsona je uglavnom utihnula, a nedavno smo imali pravu malu "čistku" rasporeda sa otkazivanjem Feigejevog filma.

U igri su još uvijek film Taike Waititija, kao i projekt u režiji Obaid-Chinoy. Koliko je izgledno da ćemo vidjeti oba, ili barem jedan od dva? To je teško zaključiti, i to naročito nakon nedavnog komentara Boba Igera, šefa Disneyja, koji je napomenuo da će Disney i LucasFilm biti "vrlo oprezni sa sljedećim Star Wars filmom".

Prehodna
Poziv za prijave za Interaction Teen Doc radionicu 2023.
Sljedeća
Ekipa projekta “Moon Coast” na programu Going European