Thurber i eOne pripremaju TV seriju "Dungeons & Dragons"

Thurber i eOne pripremaju TV seriju "Dungeons & Dragons"

I dok čekamo predstojeću filmsku adaptaciju popularne stolne igre Dungeons & Dragons iz radionice Wizards of the Coast, njihov vlasnik, Hasbro i eOne su započeli rad na seriji smještenoj u istom univerzumu, pa ćemo epsku fantastiku, zmajeve i tamnice imati na velikom platnu i malim ekranima.

Novosti ekskluzivno prenose novinari Deadlinea, koji dalje otkrivaju da je uz ovaj novi projekt Hasbroa vezan Rawson Marshall Thurber, gledateljima poznat po Netflixovoj hit komediji Red Notice, koja je koncem godine privukla dosta pažnje, kako medija, tako i pretplatnika streaming diva. Thurber će raditi na jednosatnoj pilot epizodi serije pod okriljem eOnea.

Dok će eOne producirati seriju, njenu distribuciju će preuzeti još uvijek nepoznati partner Hasbroa. Deadline navodi da je nekoliko velikih igrača zainteresirano za Dungeons & Dragons TV seriju, ali nositelj serije još nije otkriven. Thurber, dakako, povezan je sa Netflixom putem Red Notice, što projekt bez sumnje stavlja u sferu interesa ovog streaming diva.

Što se tiče detalja o samoj seriji, malo je toga trenutno poznato, izuzev da se Hasbro nada lansiranju nove franšize sa istom. Naravno, kao i ostali pripadnici renesanse epske fantastike na streaming servisima, The Witcher, The Wheel of Time, The Lord of the Rings: The Rings of Power i (ironično) House of The Dragon, još uvijek neimenovana serija za cilj ima prijestolje. Koje prijestolje? Pa, prijestolje koje je nekada držala Igra prijestoljaPoželjno mjesto je upražnjeno, sada već tri godine, a pretendenti se ne prestaju nizati.

Prehodna
Nastavci popularnih serija i počeci novih serijskih franšiza
Sljedeća
HBO Max dolazi u Bosnu i Hercegovinu 8. marta