Timothée Chalamet glumi Boba Dylana u biografskom filmu

Timothée Chalamet glumi Boba Dylana u biografskom filmu

Režiser filma Ford v Ferrari, James Mangold je odlučio nakratko ostaviti svoje četverotočkaške ljubimce i u svom sljedećem filmu posvetiti se jednoj od muzičkih ikona dvadesetog vijeka – Bobu Dylanu. U ulozi legendardnog muzičara će biti Timothée Chalamet, koga trenutno u kinima možemo gledati u Little Women. Chalamet će svoju gitaru, harmoniku i šešir dobiti od samog Dylana, koji će zajedno sa Mangoldom producirati svoj biografski film.

Premda se očekuje da film dotakne i ranije dane Dylana kao lutajućeg muzičara, naslov će se posvetiti prelomnom trenutku u Dylanovoj karijeri, kada je akustičnu gitaru zamijenio električnom i pridružio se valu uglavnom mlađih muzičara i bendova koji su otkrivali nove zvukove i ritmove rock'n'rolla u njegovim povojima.

Suradnja trojca Mangold-Chalamet-Dylan će se odvijati pod okriljem Fox Searchlighta, koji je bio zaslužan za biografski film o Freddyju Mercuryju, Bohemian Rhapsody. Njima će se pridružiti i Jay Cocks, u ulozi scenariste, doduše, pod povećalom samog Dylana. Sa više nego iskusnim režiserom, studiom voljnim za razvijanje naslova, prikladnim glavnim glumcem i konačno sa samim muzičarem iza sebe, biografski film o Bobu Dylanu figurira kao vrlo potentan naslov.

Prehodna
Sam Mendes dijeli svoje mišljenje o Netflixu i budućnosti filma
Sljedeća
Nominacije BAFTA-e prate dezen Zlatnih globusa