Titlovani trailer za “Kingdom of the Planet of the Apes“

Titlovani trailer za “Kingdom of the Planet of the Apes“

Filmofil predstavlja titlovani trailer za film Kingdom of the Planet of the Apes (Planet majmuna: Novo kraljevstvo), koji u kina stiže 9. maja.

Reditelj Wes Ball udahnuo je novi život globalnoj, epskoj franšizi koja se odvija nakon Cezarove vladavine nekoliko generacija u budućnosti, u kojoj su majmuni dominantna vrsta koja živi skladno, dok je ljudska vrsta svedena na život u sjeni. Dok novi tiranski vođa majmuna gradi svoje carstvo, jedan mladi majmun odlučuje se na mučno putovanje koje će ga natjerati da preispita sve što je znao o prošlosti i donese odluke koje će definirati budućnost njegove vrste, i ljudske također.

Iznimno uspješna filmska franšiza izvorno je temeljena na romanu Pierrea Boullea, a originalni je film Planet of the Apes objavljen davne 1968. godine. Do pokretanja franšize dolazi 2011. s kino hitom Planet majmuna: Postanak  reditelja Ruperta Wyatta. Taj je film postigao veliki uspjeh u kinima, što je dovelo do još dva nastavka Planet majmuna: Revolucija iz 2014, te Planet majmuna: Rat iz 2017. godine. Ovi su filmovi također bili veliki hitovi na blagajnama, što je za očekivati i od novog nastavka. 

Planet majmuna: Novo kraljevstvo režirao je Wes Ball (trilogija Maze Runner), a glavne uloge nose Owen Teague (IT), Freya Allan (The Witcher), Kevin Durand (Locke & Key), Peter Macon (Shameless) i William H. Macy (Fargo). Scenarij su napisali Josh Friedman (Rat svjetova) i Rick Jaffa, Amanda Silver (Avatar: The Way of Water) i Patrick Aison (Prey), temeljen na likovima koje su kreirali Rick Jaffa i Amanda Silver, a producenti su Wes Ball, Joe Hartwick, Jr. (The Maze Runner), Rick Jaffa, Amanda Silver, Jason Reed (Mulan), s Peterom Cherninom (trilogija Planet majmuna) i Jenno Topping (Ford protiv Ferrarija) kao izvršnim producentima.

Prehodna
Cate Blanchett i šarena ekipa u traileru za "Borderlands"
Sljedeća
Pijesak i začin u novom teaseru za "Kung Fu Panda 4"