Tom Holland o novom "Spider-Man" filmu

Tom Holland o novom "Spider-Man" filmu

Zvijezda MCU-a, Tom Holland govorio je o svom sljedećem pojavljivanju u kostimu Spider-Mana.

Holland je prisustvovao medijskoj konferenciji udruženja Critics Choice Association, na kojoj je otkrio da bi radio ponovio svoju izvedbu Petera Parkera, odnosno Spider-Mana, ali i da film tek treba pronaći svoje nadahnuće.

Sve što mogu reći jeste da aktivno razgovaramo o tome kako bi četvrta izvedba mog lika mogla izgledati. Možemo li odati počast liku je druga stvar. Vrlo sam zaštinički nastrojen oko Spider-Mana i osjećam se vrlo, vrlo sretnim što smo mogli raditi na franšizi u kojoj je svaki film bio bolji od prošlog. To je rijetko, a ja želim zaštiti njegovu ostavštinu, tako da neću snimiti još jedan film samo "kako bismo snimili još jedan film". Film mora biti vrijedan lika. Volim tog lika i ljude sa kojima imam priliku surađivati, tako da bih volio da ispričam još jednu priču, ali samo ako možemo pronaći onu pravu.

 

Spider-Man: No Way Home je u kino-dvorane stigao prije dvije godine i gotovo samostalno spasio poljuljanu filmsku industriju, no Marvel i Sony u međuvremenu nisu započeli rad na novom filmu sa popularnim superjunakom. No Way Home je pred publiku stigao usred pandemije, ali i u sjeni raskola između Marvel Studiosa i Sonyja, putem čije suradnje se Holland pojavio u vlastitoj trilogiji te u Avengers filmovima.

Marvel Studios nema filmska prava na Spider-Mana i likove koji su nastali u izvornom stripu. Marvel Comics je u devedesetima ta prava prodao Sonyju, ali Sony poslije filmova u režiji Sama Raimija nije imao kapaciteta ili želje za stvaranjem daljih Spider-Man filmova, ili barem dok MCU nije počeo osvajati kino-dvorane. U tom periodu Sony i Marvel su dogovorili princip suradnje po kojem Sony "licencira" Spider-Mana Marvelu za Osvetnike, dok Marvel zauzvrat stvara zasebne Spider-Man filmove za Sony.

Šta se tačno dešava iza kulisa je teško odrediti. Sony ima prava na filmove, ali njihov donedavni kreativni partner se nalazi u krizi. Neka klauzula dogovora možda koči Sony da koristi Hollanda kao Spider-Mana bez Marvel Studiosa, a možda je posrijedi jednostavno nedostatak vizije. Izgledi superherojskog žanra, pa čak i filmova sa najpoznatijim i najpopularnijim likovima, trenutno izgledaju turobno, tako da je moguće da Sony čeka da neveselo ozračje prođe prije nego što se okuša u stvaranju novog Spider-Man filma.

Prehodna
Najavljen datum izlaska za Eggersov remake "Nosferatua"
Sljedeća
Nastavak za slasher horor "Thanksgiving" već u razvoju