Tri decenije i dvije godine kasnije nastavak za kultnog "RoboCopa"

Tri decenije i dvije godine kasnije nastavak za kultnog "RoboCopa"

Ako posrijedi nije duhovni nasljednik ili reboot nekog naslova, iz Hollywooda može se ovih dana očekivati i izravni nastavak prvobitnog filma. Tako će izgleda biti sa novim RoboCop filmom koji je trenutno u razvoju pod režijom australskog režiser Abea Forsythea, a čija bi se radnja trebala glatko poklopiti sa orginalom iz 1987. Hronološki nastavci, RoboCop 2 i 3, će po toj logici biti isto tako glatko zanemareni.

Ako vam ovo zvuči poznato, razlog za to je činjenica da smo imali priliku vidjeti sprovođenje ovakvog u nedavnoj prošlosti. Potonji Terminator naslovi su pokušavali na jedan ili drugi način resetirati priču, vraćajući se na kraj T2: Judgement Day, s nadom da će tako osigurati čvrsto tlo za lansiranje drugih nastavaka. Tema mnogih box office prognostičara, Dark Fate, trebao je biti prvi unos u novu Terminator trilogiju , što se čini malo vjerovatnim nakon njegovog financijskog sunovrata.

Međutim, predstojeći „nastavak“ prvobitnog RoboCopa posjeduje još jednu vezu sa svojim kibernetičkim rođakom Mračnom sudbinom. Premda je Forsythe najavio da će, figurativno rečeno, prečešljati scenario i pored režiranja, jedan od autora scenarija je i Justin Rhodes, čije ime stoji uz ono Davida Goyera na zaslugama Termnator: Mračna sudbina.

Forsythe je relativno novo lice na holivudskoj sceni, ali njegovi suradnici su odveć poznati paživijim pratiteljima odjavnih kartica. Dalje, ciljani dobni rating ovog nastavka nije poznat. RoboCop iz 1987. je bio izuzetno nasilan film s dobnim ratingom od R, što će reći samo za odrasle, dok je njegov reboot iz 2014. imao mnogo niži rating od PG-13, to jeste za roditeljsku pažnju, što je vjerovatno i razlog iza mlakog dočeka fanova originala.

Prethodna
"Snježno kraljevstvo 2" pretpremijerno prikazano u Cinema Cityju
Sljedeća
Ponude na stolu za IP-ove Wesa Cravena