Vin Diesel poziva Dwaynea Johnsona nazad u F&F franšizu

Vin Diesel poziva Dwaynea Johnsona nazad u F&F franšizu

Osim visoko-oktanskih okršaja te uništavanja kočnica i guma, Fast & Furious franšiza je dovela i do međusobnih okršaja i uništavanja prijateljstava. To je barem bio ishod Fate of The Furious, koji danas pamtimo kao tačku razlaza Vina Diesela i Dwaynea Johnsona.

Dieselove verbalne žaoke su bile preoštre za Johnsona, koji se ubrzo nakon Fast & Furious 8: Fate of The Furious, udaljio od franšize te preskočio pojavljivanje u F9. Danas, međutim, stiče se dojam da su pomirljiviji tonovi na djelu, barem iz pravca Diesela. Kako THR i drugi mediji u industriji prenose, Diesel je napravio jednu vrstu uvertire u pomirenje sa objavom na društvenim mrežama u kojoj je pozvao Johnsona da se priključi F&F ekipi, ili prije - F&F porodici.

Za poklonike franšize, Johnsonov povratak bi značio i povratak Lukea Hobbsa, jednog od bitnih likova u Fast & Furious svijetu. Pomirenju i povratku bi se obradovao i Universal, čija bi marketinška kampanja za sljedeći F&F naslov bila snažnija sa Johnsonovim imenom na posteru.

Dolikujući svojem hrvačkom nadimku, Dwayne Johnson je tih i čvrst kao stijena po ovom pitanju.

Što se tiče nastavka, sljedeći unos u F&F franšizu (neslužbeno imenovan FF 10 ili FF X) očekujemo 2023., što će reći za dvije "kratke" godine. Vremena za pomirenje prije snimanja ima. Dalje, posrijedi bi mogao biti veliki finiš za franšizu, sa dvodijelnom završnicom po uzoru na Infinity War/Endgame, budući da je režiser Justin Lin najavio svoj angažman na dva filma poslije F9.

Prethodna
"No Time to Die" stiže na digitalne platforme već ove sedmice
Sljedeća
“Deset u pola” Danisa Tanovića prikazan na festivalu u Dohi