Waititi isključio mogućnost autorskog reza za "Love and Thunder"

Waititi isključio mogućnost autorskog reza za "Love and Thunder"

Thor: Love and Thunder iza sebe ima uspješan uvodni vikend, sa lijepom zaradom od 143 miliona dolara, ali film je u kino-dvorane stigao na krilima glasine o dužoj verziji filma, navodno u trajanju od tri ili čak četiri sata. Međutim, režiser iza Love and Thunder, Taika Waititi isključio je mogućnost izlaska autorskog reza filma.

Govoreći za NME, Waititi je rekao:

Razmišljao sam o režiserskim rezovima. Gledam dosta režiserskih rezova od drugih režisera. Loši su. Režiserski rezovi nisu dobri. Režisere treba ponekada kontrolirati. Ako bih rekao: "Hoćete li gledati moj režiserski rez? Dug je četiri i pol sata!" To nije dobro, ne sa trajanjem od 4,5 sata. Tu ima dosta pauza za čaj. Čak ne morate pauzirati.

Očito je da Waititi ne cijeni sav materijal koji je snimio jednako, ukoliko je zaista ostavio toliko filmske trake na podu sobe za montažu. Dalje, teško je izbjeći utisku da je Waititi govorio o Zack Snyder's Justice Leagueautorskom rezu koji se može pohvaliti trajanjem od četiri sata, kao i nizom drugih odlika na koje Waititi možda ukazuje. Svoj "rez" Waititi je potom opisao kao manje-više istu verziju filma koji smo dobili u kinima, sa jednom ili dvije šale više, i možda nekom izbačenom scenom. Dakle, nešto ne baš nalik na četverosatnu epopeju iz glasina.

Prehodna
Milles Teller o nastavku za "Top Gun: Maverick"
Sljedeća
Lionsgate preuzima horor film "Creepers"