Waititi o mogućem radu na još jednom "Thor" filmu

Waititi o mogućem radu na još jednom "Thor" filmu

Kako smo doznali tokom prošlog vikenda, sa izlaskom Thor: Love and Thunder, ovaj film neće biti zadnji put da gledamo Marvelovog boga gromovnika na velikom platnu, a danas doznajemo da je režiser Taika Waititi raspoložen za stvaranje još jednog Thor filma - pod određenim uslovom.

Govoreći za Insider, Waititi je otkrio da bi bio voljan režirati Thor 5 samo ukoliko bi Chris Hemsworth ponovio svoju izvedbu Thora. S time dolazimo do očite nepoznanice - oblik Thorovog povratka. Ne znamo hoće li se Thor vratiti u novom (vlastitom) zasebnom filmu, kao sporedni lik u nekom budućem Marvelovom filmu (po dezenu Doctora Strangea, koji je imao sporednu, ali bitnu ulogu u No Way Home), ili pak u novom timskom filmu, odnosno novom Avengers filmu.

Za Insider, Waititi je rekao:

Ne znam šta bi mogao biti sljedeći film. Bez sumnje bih radio na još jednom, ali samo ako bi Chris [Hemsworth] bio u njemu. To bi moralo biti nešto iznenađujuće i neočekivano.

Thor koji bi se "vratio" možda nije Thor kojeg bismo očekivali. Ipak, imali smo dva "Thora" u Love and Thunder, a Marvel u stripovima, ali i u filmovima, u zadnje vrijeme sa svojim vodećim likovima postupa prvenstveno kao titulama koje se mogu prenositi sa pojedinca na pojedinca, a manje kao zasebnim likovima.

No, s druge strane, trio Downey-Evans-Hemsworth još uvijek ima jasnu prepoznatljivost među širom publikom, a budući da su dvije trećine tog trojca odlučile udaljiti se od svojih uloga, Hemsworth bi mogao poslužiti kao prijelazni lik između stare i nove postave Osvetnika, koja se tek formira sa četvrtom fazom MCU-a.

Prehodna
Lionsgate preuzima horor film "Creepers"
Sljedeća
Kingov "Salem's Lot" stiže kasnije u kino-dvorane