WGA najavljuje novu rundu pregovora sa studijima

WGA najavljuje novu rundu pregovora sa studijima

Nakon mjesec dana zastoja, holivudski scenaristi i studiji se pripremaju na nastavak pregovora.

Writers Guild of America (WGA) potvrdio je medijske navode o novoj rundi pregovora, koja bi trebala započeti već sutra, 20. septembra, kada bi se pregovarači obje strana trebali naći za stolom.

Zanimljivo, novinari Varietyja prenose da je novu rundu pregovora inicirao baš WGA, tačno mjesec dana nakon propadanja prošle runde, održane između 11. i 18. augusta. To je runda nakon koje je AMPTP, udruženje studija i TV mreža, izašlo u javnost sa svojom ponudom prema scenaristima. Dalje, nastavak pregovara na relaciji WGA-AMPTP je osujetio planove za sastanak između grupe voditelja serija predvođenih Noahom Hawleyjem Kenyom Barrisom, koji je trebao biti održan tokom vikenda.

Na relaciji između SAG-AFTRA-e i AMPTP-a nema značajnijeg pomaka. Štrajk glumaca je doveo i do intervencije na nivou američke savezne države Kalifornije, čije zakonodavno tijelo nedavno odobrilo paket pomoći za glumce u štrajku. U priču se uključuje i guverner, koji je obećao da će se sastati sa dvjema stranama u cilju iznalaženja rješenja problema.

Prethodna
Mads Mikkelsen prima posebnu nagradu Zurich Film Festivala
Sljedeća
Netflix preuzima noir triler "Hit Man"