"Wolf Man" Leigha Whannella u kinima u januaru 2025.

"Wolf Man" Leigha Whannella u kinima u januaru 2025.

Universal Pictures je predstavio novi datum izlaska za Wolf Man, novi film režisera Leigha Whannella.

Početak prikazivanja za Wolf Man ranije je bio najavljen za 25. oktobar 2024, no po novom rasporedu film će pred publiku stići 17. januara 2025. Premda je riječ o razlici od tri mjeseca, što je relativno mala odgoda u širem kontekstu prilika u zabavnoj industriji, odgoda bi ipak mogla imati uticaj na finansijski rezultat filma. Oktobar je obično vrlo atraktivan mjesec za horore u SAD-u, budući da se igranje vremenski zgodno preklapa sa Noću vještica.

No, s druge strane, jedan od unosa Whannellove filmografije je imao i više nego dobar uspjeh igrajući početkom godine. Naravno, tu je riječ o The Invisible Mankoji je pred publiku stigao 28. februara 2020. i uspio zaraditi silan novac (preko 140 miliona dolara na budžet od svega sedam miliona) prije pandemijskog lockdowna koji je zamrznuo svijet te gotovo uništio filmske prikazivače. 

Od Wolf Man se očekuje da će slijediti dezen koji je Whannell oblikovao sa The Invisible Man. Posrijedi neće biti prosti remake klasičnog filma sa čudovištima iz Universalovog kataloga. Stara priča će biti postavljena u suvremeni kontekst sa odgovarajućim preinakama. Glumačku postavu predvodi Christopher Abbott, a Whannell stvara film u suradnji sa Blumhouseom, produkcijskom kućom koja je i ranije za Universal Pictures stvarala filmove sa zavidnom profitnom maržom u odnosu na uloženi novac.

Dok čekamo januar za konačni sud, u međuvremenu nešto više o Wolf Man možemo doznati u traileru koji bismo trebali dobiti nekada tokom ove godine.

Prehodna
Box office: "Godzilla x Kong: The New Empire" osvojio vikend
Sljedeća
Ewan McGregor i Anne Hathaway glume u "Flowervale Street"