Willem Dafoe dio postave adaptacije romana "Motherless Brooklyn"

Willem Dafoe dio postave adaptacije romana "Motherless Brooklyn"

 

Prema članku portala Variety, Willem Dafoe biće dio glumačke postave predstojeće kriminalističke drame Motherless Brooklyn koju režira Edward Norton. Film donosi adaptaciju istoimene novele Jonathana Lethema, a Norton je istovremeno i scenarist i jedan od producenata filma. Opis knjige kojeg smo pronašli na stranici fraktura.hr glasi:

Jonathan Lethem, jedan od najmaštovitijih mladih američkih pisaca, u romanu "Brooklyn bez majke" ispisao je impresivnu, kompleksnu i zabavnu detektivsku priču, istinski hommage klasičnom američkom "hard boiled" krimiću. Lethemov glavni junak, samozvani detektiv, boluje od Touretteovog sindroma koji ga tjera da neprestano broji, izvikuje besmislice i dodiruje sve oko sebe. Istraga ubistva njegova zaštitnika razotkrivanje je vlastitog uma, Brooklyna, šefovih prljavih poslova, prijatelja i neprijatelja. "Brooklyn bez majke" majstorski je ispričana, duhovita i ljudski tragična priča. Roman je 1999. godine nagrađen sa jednom od najprestižnijih američkih nagrada za prozu National Book Critics Circle Award i nagradom Američkog udruženja pisaca krimića, a Američko knjižničarsko udruženje proglasilo ga je najboljom proznom knjigom godine.

Norton će se i sam pojaviti u filmu i portretirati karaktera pod imenom Essrog. Dafoe trenutno ima tri nominacije za Oscara radi uloga u ostvarenjima The Florida Project, Platoon i Shadow of a Vampire.

   
Prehodna
Clint Eastwood režira i glumi u drami "The Mule"
Sljedeća
Adam Shankman režira komediju "What Men Want"