Živahna Susan Sarandon u traileru za "The Meddler"

Živahna Susan Sarandon u traileru za "The Meddler"

Kao scenaristkinja i režiserska, Lorene Scafaria je u ostvarenjima Nick And Norah’s Infinite PlaylistWhip It iskazala sklonost ka karakterima koji se nalaze u prelomnim životnim razdobljima. Ovi filmovi govore o mladim ljudima koji tragaju za ljubavlju i svojim identitetom, dok njena komedija-drama Seeking A Friend For The End Of The World govori o momku koji susreće usamljenu djevojku kojoj su nedavno preminuli najbliži članovi porodice. Slične formule se pridržava i u svom najnovijem ostvarenju pod nazivom The Meddler koje nam donosi priču o udovici koja u Los Angelesu traga za novim životom. Sinopsis filma glasi:

Uz novi iPhone i sa gomilom novca kojeg joj je na bankovnom računu ostavio njen preminuli suprug, Marnie Minervini (Susan Sarandon) se seli iz New Jerseya u L.A. kako bi bila što bliže svoj kćerci, uspješnoj, ali usamljenoj scenaristkinji Lori (Rose Byrne). Kada deseci tekstova, neočekivane posjete, razgovori i neželjeni savjeti krenu pritiskati Lori, nametljiva Marnie posredstvom velikodušnosti i svog vječnog oprimizma pokušava usmjeriti kćerku ka novom životnom cilju. Osim što pomaže Lori, pomaže i drugim ljudima, nakon čega dolazi do ogromnih promjena i u njenom životu.

Osim već pomenutih glumaca, u filmu se pojavljuju J.K. Simmons kao penzionisani policajac Zipper, Billy Magnusen kao Ben, Jerrod Carmchael kao Freddy, Cecily Strong kao Jillian, te Lucy Punch, Jason Ritter, Randall Park i dr. Ova priča o ljubavi, usamljenim i slomljenim srcima premijerno je prikazana na prošlogodišnjem TIFF-u, a u oficijelnu kino distribuciju kreće 22. aprila.

Prethodna
Objavljen teaser trailer za "Boo! A Madea Halloween"
Sljedeća
Objavljen trailer za SF triler "Tomb" Nicholasa Attina