moja TV

Moja TV Flix videoteka: Prije ponoći

Jednu od najinspirativnijih filmskih ljubavnih priča, ljubavne drame Before Sunrise (Prije svitanja, 1995) i Before Sunset (Prije sumraka, 2004) reditelj Richard Linklater zaokružio je sa trećim dijelom koji nosi naziv Before Midnight (Prije ponoći, 2013).

Moja TV Flix videoteka: Savršena formula

Savršena formula je vizualno zanimljivo ostvarenje, paranoični triler uklopljen u pseudo-neuro-naučnu fantastiku i kataliziran potresnom dozom satire. Nalik je svojevrsnom tripu, jer svaka faza uzimanja lijeka ima svoju paletu boja, svoje pomake kamere, scenografski koncept, kao i posebnu stilizaciju. Tripovi su jednostavno blještavi i sjajni, a reditelj Neil Burger upotrebljava CGI efekte u stilu Gaspara Noéa kako bi podigao raspoloženje gledaoca, dok je stvarnost ružna i siva.

Moja TV Flix videoteka: Reap What You Sew

Gledatelji koji su uživali u ranijim unosima Aurora Teagarden Mysteries serijala svakako će pronaći dosta onoga što vole i u Reap What You Sew. Pored glavne radnje, odnosno istrage, Reap What You Sew nastavlja i  narativne niti svojih prethodnika, što će obradovati poklonike serijala u kojem je linija razdjelnica između filma i serije više tečna nego čvrsta.

Moja TV Flix videoteka: Last Scene Alive

Knjižničarka Aurora Teagarden slobodno vrijeme provodi istražujući zločine u svom malom gradu u američkom zaleđu, a jedna neobjašnjena smrt je dovodi u istragu sa kojom je povezana na neuobičajen i prisan način. 

Moja TV Flix videoteka: Blesan

Brody se pokazao kao izuzetno talentovan glumac sa osjećajem za komično, dok je Illena Douglas naprosto presmiješna kao njegova starija sestra. Jovovich zrači neviđenom glumačkom energijom i sa lakoćom postiže ono što bi trebalo izgledati i jeste portret neshvaćene djevojke u potrazi za samom sobom.

Moja TV Flix videoteka: Zlatni dečki

Prvim taktovima pjesme Things Have Changed, jednog od najvećih teskstopisaca i muzičara ikada, velikog Boba Dylana, napisane izravno za ovaj film, počinje ostvarenje američkog reditelja Curtisa Hansona, koje nosi naziv Wonder Boys (Zlatni dečki, 2000). 

Moja TV Flix videoteka: Čudesni Zorro

Jedan od novih naslova u Moja TV Filix videoteci mogao bi se mnogo svidjeti najmlađim gledateljima. Riječ je o animiranom filmu The Amazing Zorro (Čudesni Zorro, 2002), koji predstavlja do tada bezbroj puta ispričanu priču o bogatom Donu Diegu de la Vegi - Zorrou.

Moja TV Flix videoteka: Upomoć! Ja sam riba

Danski crtani film Help! I m a Fish (Upomoć! Ja sam riba, 2000) urađen je u najboljoj tradiciji Disneyjeve animirane škole sa nekoliko poprilično lijepih songova, i sa nadasve kvalitetnom pričom. Režiju potpisuje rediteljeski trio fantastikus Stefan Fjeldmark, Greg Manwaring i Michael Donovan, dok je scenarij djelo četvorke Fjeldamrk, Karsten Killerich, John Stefan Olsen i Tracy J. Brown.