"Dune: Part Two" uoči premijere već bilježi zaradu

"Dune: Part Two" uoči premijere već bilježi zaradu

Dune: Part Two je u pretpremijeri već zaradio zgodnu svotu novaca.

Naime, novinari Deadlinea prenose da je drugi dio naučno-fantastičnog epa u režiji Denisa Villeneuvea zaradio 10 miliona dolara do četvrtka 29. februara. U ovu brojku se ubrajaju rana prikazivanja filma, ali i projekcije u IMAX kino-dvoranama, kao i drugi posebni promotivni događaji koji su organizovani uoči premijere filma u SAD-u, 1. marta.

Warner Bros, distributer filma, nije potvrdio brojku i vjerovatno neće ponuditi svoje prije ponedjeljka, tako da se do tada nećemo imati pouzdanije podatke o uspjehu filma u kino-dvoranama. Vodeći se objavama na društvenim mrežama, Dune: Part Two doživljava svoj trenutak u punom sjaju. Za film postoji stvarni interes, a ozbiljnu konkurenciju u kinima neće imati tokom uvodnog vikenda, a vjerovatno niti tokom sljedeće sedmice.

Što se tiče projekcija za uvodni vikend, redovni analitičar portala Box Office Pro, Shawn Robbins, predviđa zaradu u rasponu od 71 do 86 miliona dolara, što je više nego što se ranije očekivalo od filma. Reakcije kritičara su uglavnom vrlo pozitivne, što je još jedan faktor u računici.

U svakom slučaju, o uvodnom vikendu Dune: Part Two govorit ćemo više u sljedećem izdanju našeg box office osvrta.

Prehodna
Reboot filma "The Naked Gun" u kinima 2025.
Sljedeća
Gunnov "Superman" film ima novi službeni naziv