Gunnov "Superman" film ima novi službeni naziv

Gunnov "Superman" film ima novi službeni naziv

Superman: Legacy mijenja službeni naziv.

Režiser i šef DC-jevog novog filmskog univerzuma, James Gunn je najavio promjenu imena filma u istoj objavi u kojoj je najavio da je snimanje na setu filma otpočelo. Gunn je na društvenim mrežama izjavio:

Presretan sam što najavljujem početak snimanja filma "Superman" danas, 29. februara, koji je igrom slučaja -- sasvim neplanirano -- Supermanov rođendan. Kada sam završio prvu verziju scenarija nazvao sam film "Superman: Legacy". Ali dok sam završio konačnu verziju, bilo je jasno da se film zove "Superman". Stižemo do vas u julu 2025.

I tako, Gunnov veliki film je ostao bez podnaslova. Šta gubitak podnaslova Legacy podrazumijeva po pitanju radnje filma teško je nazrijeti iz nekoliko sitnih detalja poznatih o filmu. Službeni opis radnje se svodi na pokušaj pomirenja kriptonskog porijekla (ili njegovog naslijeđa!) Clarka Kenta odnosno Supermana sa njegovim odrastanjem na Zemlji, odnosno u malom gradu u Kanzasu.

U bilo kojem slučaju, Gunn i njegov Superman imaju zadatak vrijedan naslova glavnog lika. Film stiže u kino-dvorane u suton superherojskog žanra, a da stvari budu još teže, DC ima etiketu finansijskog gubitnika iz perioda kada se studio takmičio izravno sa MCU-om. S druge strane, riječ je ipak o Supermanu, jednom od najpoznatijih, ikoničnih likova popularne kulture, što otvara stvarnu mogućnost za preokret DC-jevih nevolja, ali i nevolja žanra općenito.

Gunnov Superman očekujemo u kinima 11. jula 2025.

Prethodna
"Dune: Part Two" uoči premijere već bilježi zaradu
Sljedeća
Režiserski dvojac Kwan i Scheinert priprema novi film