"Harry Potter" serija stiže na ponudu HBO Maxa

"Harry Potter" serija stiže na ponudu HBO Maxa

Sa stranica romana, preko velikog platna i konačno do malih ekrana, Harry Potter i njegove kolege iz škole za čarobnjake svoje čarolije spremaju za predstojeću TV seriju na kojoj Warner Bros. i HBO marljivo rade.

Serija je predmet špekuliranja i nagađanja već neko vrijeme, ali sada imamo i službenu potvrdu. Kako prenose novinari Varietyja, Warner Bros. je novosti otkrio svojim ulagačima i partnerima u sklopu svog najskorijeg izvještaja. Neki od ranijih glasina su potvrđene, uključujući i onu o obliku serije. Naime, svaka sezona serije će biti temeljena na jednom od romana - u kronološkom slijedu, dakako. S time na umu, serija će blagovremeno postati cjelovita adatpacija djela iz pera J.K. Rowling, a glumačku postavu će sačinjavati novi i mlađi glumci, koji bi s vremenom trebali stasati zajedno sa svojim likovima kako se glavni narativ bude razvijao.

Iza serije stoji HBO Max kao distributer, te Warner Bros. TV te Brontë Film & TV, redom kao finansijski i kreativni partneri na projektu, dok se od Rowling očekuje da će aktivno sudjelovati u realizaciji sa ulogom producentice. Pojedinosti o počektu snimanja, članovima postave i datumu izlaska trenutno su nedostupni.

Prethodna
"House of The Dragon" započinje sa snimanjem 2. sezone
Sljedeća
Prvi pogled na seriju "The Penguin" u službenom traileru