Serija "House of the Dragon" dobiva i 3. sezonu

Serija "House of the Dragon" dobiva i 3. sezonu

HBO je odlučio produžiti House of the Dragon za još jednu sezonu.

Novosti o produžetku stižu par dana uoči premijere 2. sezone ove prequel serije smještene u svijetu Igre prijestoljaIste nisu iznenađenje, budući da HBO ima sklonost da poruči dodatnu sezonu za serije koje drže pažnju publike i prije kompletiranja aktualne sezone.

Prequelu je pošlo za rukom da raspali strasti gledatelja koji su uživali u Igri prijestolja (ili barem njenim ranim sezonama), ali i da privuče pažnju novih gledatelja. Ukoliko retencija publike bude snažna, House of the Dragon bi lako mogla poslužiti kao nova početna tačka za adaptiranje "Pjesme leda i vatre". Premisa serije prati zbivanja u određenom periodu historije svijeta koji je osmislio George R.R. Martin, ali baš kao što je slučaj i u stvarnoj historiji, kraj je često tek početak sljedećeg poglavlja.

HBO i voditelj serije Ryan Condal najavili su ranije da planiraju četiri sezone za House of the Dragon, premda da Martin smatra da se u njegovim djelima može pronaći dovoljno materijala za pet ili čak šest sezona. Bilo kako bilo, Martin surađuje blisko sa Condalom na House of the Dragon te sprema još jednu seriju za HBO smještenu u Westerosu - A Knight of the Seven Kingdoms, u kojoj ćemo pratiti pustolovine lutajućeg viteza i njegovog štitonoše, koji je zapravo jedan od kraljevih nasljednika.

Druga sezona House of the Dragon počinje se emitirati na programu HBO-a u nedjelju 16. juna.

Prethodna
Premijera serije "The Acolyte" najgledanija na Disney+ u 2024.
Sljedeća
Hljeba i igara u traileru serije "Those About to Die"