Premijera serije "The Acolyte" najgledanija na Disney+ u 2024.

Premijera serije "The Acolyte" najgledanija na Disney+ u 2024.

Činjenica da se nalazimo tek na pola kalendarske godine nije spriječila Disney da se pohvali uspjehom svoje nove Star Wars serije.

Naime, Disney i Lucasfilm su objavili brojke gledanosti za Star Wars: The Acolyte, najnoviji dodatak ponude Star Wars franšize za male ekrane, čija je uvodna epizoda ostvarila 11,1 miliona pregleda, ili u metrici kojom konkurent Netflix koristi - 7,7 miliona sati gledanja. S time, premijera serije postala dosad najgledaniji "komad sadržaja" na ponudi Disney+ u tekućoj godini.

Što se tiče dočeka serije od strane gledatelja, slijedeći dezen prijašnjih Star Wars serija, The Acolyte je pobrao slavu od strane profesionalnih kritičara na agregatnim portalima, ali ne i od običnih korisnika, odnosno gledatelja. Na Rotten Tomatoesu, The Acolyte trenutno bilježi pozitivnu ocjenu od 90% kod profesionalnih recenzenata, a 26% od strane publike.

Bolji pogled na dugoročni uspjeh serie moći ćemo pronaći, blagovremeno, u brojkama rejting kompanije Nielsen, po kojim ćemo moći usporediti retenciju publike serije sa njenim konkurentima u sedmicama što slijede.

Prethodna
Abdul-Mateen II glumi u Netflixovoj seriji "Man on Fire"
Sljedeća
Serija "House of the Dragon" dobiva i 3. sezonu