“Knock At The Cabin“ M. Nighta Shyamalana u kinima

“Knock At The Cabin“ M. Nighta Shyamalana u kinima

Na veliko oduševljenje fanova žanra, kao i poštovalaca reditelja M. Nighta Shyamalana film Knock At The Cabin (Neko kuca na vrata kolibe) od četvrtka 2. februara možete pogledati u kinima širom BiH.

U svojoj bogatoj karijeri, Shyamalan se publici širom svijeta predstavio filmovima koji se poigravaju kako žanrovima tako i maštom i sviješću svojih gledalaca. Igrajući se na tankoj liniji između trilera i horora, Shyamalan nam predstavlja svjetove pune mistike i simbolike, iskrenih, iskonskih emocija, strahova, ludila, čiji se likovi gotovo direktno obraćaju publici, navodeći nas da se preispitujemo.

Od svih izvanrednih dostignuća u karijeri M. Nighta Shyamalana kao proslavljenog vizionara, možda je najveće to što su njegovi filmovi ostali zagonetni, nepredvidivi i neočekivani. Jedina stvar u koju ste sigurni, kada gledate novi film M. Nighta Shyamalana, ne znate šta će vas pogoditi. Knock At The Cabin može biti apoteoza Shyamalanovog iskustva. Ovo je film koji je vrlo blizak njegovim prethodnim naslovima, ali je također drugačiji od bilo kojeg filma koji je do sada snimio.

Film Knock At The Cabin metafora je svijeta i društva u kome živimo i zasigurno će ostaviti duboki trag u mislima svojih gledalaca. Inspirisan bestselerom “The Cabin at the End of the World” Paula Tremblaya ovaj triler okupio je fantastičnu glumačku ekipu koju predvode Dave Bautista, Jonathan Groff, Ben Aldridge, Nikki Amuka-Bird, Kristen Cui i drugi.

Tokom odmora u udaljenoj kolibi, djevojčicu i njene roditelje četiri naoružana stranca uzimaju za taoce, zahtijevajući da porodica napravi nezamisliv izbor kako bi spriječili apokalipsu. Uz ograničeni pristup spoljašnjem svijetu, članovi porodice morat će da odluče u šta vjeruju, prije nego što sve bude izgubljeno.

Prehodna
U kinu Meeting Point revija filmova nominovanih za Oscare
Sljedeća
Željko Dimić u trci za ulogu u novom filmu o Jamesu Bondu