“Kontraadmiral“ Mladena Ivanovića podržan u Hrvatskoj

“Kontraadmiral“ Mladena Ivanovića podržan u Hrvatskoj

Crnogorski filmski projekat, dokumentarni film Kontraadmiral, reditelja i scenariste Mladena Ivanovića, u produkciji kompanije Artikulacija Film i hrvatske kompanije Restart, dobio je podršku od strane Hrvatskog audiovizuelnog centra u kategoriji za proizvodnju dugometražnog dokumentarnog filma.

Projekat je podržan iznosom od 58.000 eura. Podsjetimo da je ovaj filmski projekat i u prethodnom periodu dobio sredstva od strane HAVC-a i to u kategoriji za razvoj projekata dugometražnog dokumentarnog filma.

Kontraadmiral je i sa drugih adresa bio prepoznat kao projekat sa značajnim potencijalom, pa je na radionici DOKSrbija, namijenjenoj autorima i producentima dokumentarnih filmova, bio nagrađen učešćem na DOK Industry programu u okviru Festivala dokumentarnog i animiranog filma u Lajpcigu. Od strane Filmskog centra Crne Gore podržan je i na jednom od ranijih konkursa za razvoj projekta.

Dugometražni dokumentarni film Kontraadmiral je priča o Krsti Đuroviću, kontraadmiralu koji je stradao u jugoslavenskom ratu jer je odbio da granatira Dubrovnik.

Prehodna
Završio treći Ponta Lopud festival
Sljedeća
Josh Gad o sudbini reboota "Honey, I Shrunk the Kids"