Adnan Džebo

Masterclass voditeljice Berlinalea Anne Henckel-Donnersmarck

U saradnji sa Hrvatskim audiovizualnim centrom (HAVC) na Umjetničkoj akademiji u Splitu i Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu održat će se masterclass Anne Henckel-Donnersmarck, umjetničke voditeljice festivala Berlinale Shorts, koja će govoriti o svom radu i izazovima sa kojima se susretala u dugogodišnjoj karijeri, te iskustvu žiriranja na festivalima kratkometražnog filma, dajući pregled heterogenog svijeta festivala kratkog filma i kako njime navigirati.

Od kina do učionice: Metodika nastave filmske umjetnosti

Od kina do učionice radionički je program u susjednoj Hrvatskoj posvećen metodici nastave filmske umjetnosti. Radionica će se ove godine po prvi put održati izvan Zagreba – u edukativnom kampusu na Tvrđavi sv. Ivana i u suradnji s Tvrđavom kulture Šibenik i Hrvatskim audiovizualnim centrom.

U Sloveniju stiže slavni reditelj John McTiernan

Ovogodišnji počasni gost 19. Grossmann - festivala fantastičnog filma i vina, koji se održava 19. i 20. juna u Ormožu i od 21. do 24. juna u Ljutomeru, u Sloveniji, bit će američki reditelj John McTiernan, koji će držati Masterclass, te predsjedati žirijem za dodjelu nagrade za najbolji film, Vicious Cat.