“Napoleon“ Ridleya Scotta u kinima od 23. novembra

“Napoleon“ Ridleya Scotta u kinima od 23. novembra

Novi film britanskog reditelja Ridleya Scotta, sa radnom vizom u Hollywoodu, epski historijski spektakl Napoleon predvodi repertoar kina Mreže nezavisnih kino prikazivača od 23. novembra. Kino dvorane Mreže u prva dva mjeseca rada na redovnom repertoaru prikazale su veliki broj aktulenih svjetskih hitova kao i sve nove bh. i regionalne filmske naslove, a ove sedmice imaju i svjetsku premijeru jednog od najvećih filmova godine.

Riječ je o epskom historijskom spektaklu u kojem naslovnog lika, francuskog vojskovođu Nopoleona, tumači oskarovac Joaquin Phoenix. Priču o Napoleonu su na velike ekrane htjeli donijeti Stanley Kubrick i Steven Spielberg, ali je to na kraju pošlo za rukom legendarnom Ridleyu Scottu, četiri puta nominovanom za Oscara. Film prati Napoleonov uspon do carske moći kroz njegovu turbulentnu vezu sa voljenom caricom Josephine, vizionarske ratne kampanje i okrutne taktike protiv političkih neprijatelja.

Uloge u filmu ostvarili su pomenuti Phoenix, Vannesa Kirby, Rupert Everett, Tahar Rahim, Ludivine Sagnier i mnogi drugi.

Od novih naslova aktuelne svjetske produkcije koji će se u sedmici od 23. novembra naći na repertoaru kina Mreže nezavisnih kino prikazivača također treba izdvojiti akcionu avanturu i prequel u franšizi Igre gladi koji nosi naziv Balada pjevica i zmija, naučno-fantastični triler T.I.M., psihološki triler The Marsh King's Daughter, regionalne hitove Čuvari formule i Pokidan, te novi CGI animirani hit Wish iz tvornica snova studija Walt Disney i kreatora  klasika Frozen u sinhronizovanoj verziji, tako da ga mogu pratiti i najmlađi gledatelji.

Svi zainteresovani mogu sve informacije oko programa prikazivanja kino dvorana i svim aktivnostima Mreže nezavisnih kino prikazivača pronaći na zvaničom Facebook profilu OVDJE, a oficijelni najavni TV spot Mreže i sve trailere aktuelnih filmskih naslova i naslova u najavi na repertoaru nezavisnih kino prikazivača možete pogledati na zvaničnom You Tube kanalu Mreže OVDJE.

Prethodna
Prvi pogled na Eggersov remake klasika "Nosferatu"
Sljedeća
Brendan Fraser u glavnoj ulozi u "Rental Family"