"Oppenheimer" igra u Japanu sljedeće godine

"Oppenheimer" igra u Japanu sljedeće godine

Oppenheimer je prošlog mjeseca napustio kino-dvorane u većini zemalja na svijetu, ali najnoviji film Christophera Nolana se priprema za debi u državi koju je zaobišao tokom svog prvog izlaska.

Kako prenose novinari Deadlinea, Oppenheimer će igrati u Japanu. Film stiže u dalekoistočnu zemlju, jedinu državu koja je pretrpjela napad oružjem čije je stvaranje u središtu radnje. Zbog toga se činilo da će Oppenheimer zaobići Japan, iz straha od vrijeđanja sentimenta japanske publike.

Umjesto uobičajenog distributera, zastupnika Universala i drugih zapadnih studija u Japanu, Oppenheimer će igrati putem manjeg, nezavisnog distributera Bitters End. Ovo najvjerovatnije znači da će film igrati u ograničenom obliku, odnosno u malom broju japanskih kino-dvorana. Bitters End je izdao saopćenje u kojem najavljuje dolazak filma sa sljedećim riječima:

Bitters End će 2024. dovesti "Oppenheimer" u režiji Christophera Nolana u Japan. Odluka je donijeta nakon mjeseci pažljivog dijaloga po pitanju subjekta filma uz uvažavanje naročite osjetljivosti nas, Japanaca. Poslije gledanja filma, osjećamo da je Chistopher Nolan stvorio jedinstven filmski doživljaj koji nadmašuje tradicionalno pripovijedanje i koji se mora vidjeti na velikom platnu. Pozivamo publiku da i sami pogledaju film kada dođe u Japan.

Novosti su još uvijek svježe, barem u zapadnim medijima. S time, još nemamo reakciju šire javnosti u Japanu o dolasku Oppenheimer u lokalne kino-dvorane.

Prehodna
"Priscilla" na Maxu nakon dogovora A24 i Warner Brosa
Sljedeća
Paramount se zanima za odbačeni film "Coyote vs. Acme"