Paramount se zanima za odbačeni film "Coyote vs. Acme"

Paramount se zanima za odbačeni film "Coyote vs. Acme"

Igrano-animirani film kojem je prijetilo skupljanje prašine, Coyote vs. Acme, traži distributera, a među zainteresiranim igračima u svijetu zabave su Paramount i Amazon.

Novinari Deadlinea prenose da su obje kompanije predstavile svoje ponude Warner Brosu, nakon što je studio stavio Coyote vs. Acme, takoreći, na dražbu. Izvori Deadline dalje navode da je Paramount ponudio konkretnu ponudu, koja uključuje i teatralni izlazak za film, dok Amazonova ponuda uglavnom neformalna.

Pored Paramounta i Amazona, Netflix i Apple TV+ se također zanimaju za mogućnost preuzimanja ovog već kompletiranog filma. Tri od četiri zainteresirane strane su streaming servisi, dok Paramount ima mogućnost za tradicionalnu distribuciju. Međutim, Warner Bros. bi se mogao odlučiti za ponudu koja će im zajamčiti novac plaćen unaprijed za prava na film, umjesto kockanja sa puštanjem filma u kino-dvorane i dijeljenjem tog novca sa Paramountom. S druge strane, kreativci iza filma bi sigurno željeli da film zaigra u kinima.

Podsjetimo se, Coyote vs. Acme sa Willom Forteom Johnom Cenom u glavnim ulogama je bio kompletiran prošle godine, međutim Warner Bros. je ocijenio film neperspektivnim i odlučio ga otpisati kao trošak bez povrata radi porezne olakšica, što je studio učinio u par navrata i ranije. Studio se predomislio nakon negodovanja tvoraca filma i jedne prave male medijske kampanje za spas filma. Na koncu, Warner Bros. je odlučio ponuditi film drugim igračima u zabavnoj industriji.

Budućnost filma je u ovom trenutku svjetlija nego što je bila prije nekoliko sedmica, no film još uvijek nema službenog distributera.

Prehodna
"Oppenheimer" igra u Japanu sljedeće godine
Sljedeća
Denis Villeneuve ima scenario za još jedan "Dune" film