“Paklene ulice 10“ pretpremijerno od 17. maja

“Paklene ulice 10“ pretpremijerno od 17. maja

Prije 22 godine ispričana je prva filmska priča koja je zaludjela planetu! Akcija koju su jedino sopstveni nastavci uspijevali da nadmaše, predstavila je spektakl kakav nije viđen na velikom platnu i ujedinila fanove u najveću i najjaču porodicu na svijetu.

Poslije devet filmova, škripe guma i brzine koja ulazi u vene, poslije emocija koje su nas provozale od najsnažnije ljubavi do najiskrenije tuge, stigli smo do početka velikog finala - Paklenih ulica 10 (Fast X).

Blockbuster koji prevazilazi granice svega poznatog u filmskoj industriji imat će svoju pretpremijeru u Cineplexxima i Cinestarima, u srijedu 17. maja, a od četvrtka 18. maja Paklene ulice 10 stižu na redovne repertoare svih kina u BiH.

Paklene ulice 10, deseti film istoimene sage, otvara posljednje poglavlje jedne od najpoznatijih i najpopularnijih filmskih franšiza ikada. Sada, u trećoj deceniji postojanja i dalje odiše snagom i okuplja istu glumačku ekipu sa kojom je sve počelo.

Tokom svojih misija i uprkos nemogućim izgledima, Dom Toreto (Vin Diesel) i njegova porodica nadmudrili su, iznervirali i prestigli svakog neprijatelja koji im se našao na putu. Sada se suočavaju sa najsmrtonosnijim protivnikom do sada: zastrašujućom prijetnjom koja se pojavljuje iz sjenki prošlosti, i koja je, podstaknuta krvnom osvetom, odlučna u namjeri da razbije ovu porodicu i uništi sve i svakoga, koje Dom voli, zauvijek.

Godine 2011. u Paklenim ulicama 5, Dom i njegova ekipa riješili su se zlog brazilskog šefa narko kartela, Ernana Rejesa, i obezglavili njegovu imperiju na mostu u Rio De Žaneiru. Ono što nisu znali je da je Rejesov sin Dante (Jason Momoa) svjedočio svemu tome i da je posljednjih 12 godina proveo osmišljavajući plan kako bi Domu naplatio najveću cijenu.

Danteov plan raspršit će Domovu porodicu, od Los Angelesa do Rima, od Brazila do Londona i od Portugala do Antarktika. Novi savezi će se iskovati, a stari neprijatelji će se ponovo pojaviti. Ali, sve će se promijeniti kada Dom bude otkrio da je njegov osmogodišnji sin (Leo Abelo Peri) posljednja meta Danteove osvete.

U režiji Louisa Leterriera, film Paklene ulice 10 ponovo je okupio prvobitnu glumačku ekipu koju čine Michelle Rodriguez, Tyrese Gibson, Chris “Ludacris” Bridges, Nathalie Emmanuel, Jordana Brewster, Sung Kang, John Cena, Jason Statham i Scott Eastwood, kao i dobitnice Oscara Helen MirrenCharlize Theron.

U filmu također glumi i izvanredna nova glumačka postava, koju predvode dobitnica Oscara Brie Larson u ulozi Tes, odmetnuta predstavnice Agencije, Alan Ritchson kao Ejms, novi šef Agencije koji nije blagonaklon ka Domovoj ekipi kao što je to bio njegov prethodnik, gospodin Niko, Daniela Melchior kao Brazilka, učesnica uličnih trka koja ima snažnu vezu sa Domovom prošlošću i legendarna dobitnica Oscara, Rita Moreno, kao Domova i Mijina baka Toreto. 

Prethodna
Samuel L. Jackson glumi u zatvorskom filmu "Last Meals"
Sljedeća
Počasno Srce Sarajeva 29. SFF-a Marku Cousinsu