“Praznik rada” Pjera Žalice od 1. januara dostupan online

“Praznik rada” Pjera Žalice od 1. januara dostupan online

Novi film Pjera Žalice Praznik rada od 1. januara u 10 sati bit će dostupan online gledateljima širom svijeta, osim u zemljama bivše Jugoslavije, uz izuzetak Slovenije gdje će se također moći pogledati online.

Kao novogodišnje iznenađenje publici, Praznik rada koji od početka prikazivanja u kinima bilježi ogroman interes publike, sada će biti dostupan online gledateljima širom svijeta putem online platforme kina Meeting Point, na Ondemand.kinomeetingpoint.ba: https://ondemand.kinomeetingpoint.ba/

Svjetsku premijeru film je imao na zatvaranju ovogodišnjeg, 28. Sarajevo Film Festivala. Na 38. Međunarodnom filmskom festivalu u Varšavi osvojio je Grand Prix i nagradu publike za najbolji film na 33. Međunarodnom filmskom festivalu u Ljubljani (LIFFE).

Radnja filma prati Armina, koji se nakon deset godina rada u Njemačkoj vraća u Bosnu. Tek se oženio i želi iznenaditi oca Fudu. Ali Fude nema. Komšije kažu da je uhapšen, ali niko ne zna zašto. U novinama piše da je osumnjičen za ratni zločin. Dok komšiluk želi proslaviti Praznik rada, Armin pokušava saznati istinu.

U filmu glume Muhamed Hadžović, Emir Hadžihafizbegović, Admir Glamočak, Boris Isaković, Aleksandar Seksan, Mirvad Kurić, Jasna Žalica, Tatjana Šojić, Dženita Imamović Omerović, Labina Mitevska, Vedran Đekić, Branka Katić, Ermin Bravo, Branimir Popović, Adnan Goro.

Praznik rada je koprodukcijski projekat pet zemalja regije koji su podržali Fondacija za kinematografiju Sarajevo, EURIMAGES fond Vijeća Evrope, Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo, nacionalni filmski fondovi Hrvatske, Sjeverne Makedonije, Srbije i Crne Gore, Kreativna Evropa – Media program EU, BH Telecom, BHRT, ARTE Kino Int., kao i brojni partneri, Kanton Sarajevo i lokalne zajednice.

 

Kako gledati filmove na Ondemand platformi?

Kada odete na https://ondemand.kinomeetingpoint.ba/ i kliknete opciju “Create account”, unesite svoje podatke u ponuđena polja. Ponuđena polja uključuju vaše ime i prezime, e-mail adresu, kreiranje Vaše lozinke i druge osnovne podatke.

Kreiranjem “accounta” bit ćete u mogućnosti da vidite sadržaj koji Vam je dostupan zavisno od teritorije sa koje pristupate platformi.

Izaberite film, kliknite opciju Rent i unesite detalje svoje bankovne kartice. Zatim potvrdite opciju Rent. Nakon toga film koji ste iznajmili možete pronaći u sekciji My Library.

Kada prvi put kliknete Play, odnosno nakon pokretanja filma, film ćete biti u mogućnosti gledati 48 sati koliko god puta želite.

Prehodna
Dječiji film “Kapa” bilježi rekordnu gledanost
Sljedeća
"Avatar: The Way of Water" i službeno preko jedne milijarde