“Princ iz Eleja“ subotom i nedjeljom na FTV-u

“Princ iz Eleja“ subotom i nedjeljom na FTV-u

Za sami kraj godine Federalna televizija gledateljima donosi domaću humorističku seriju snimljenu u okviru BH Content Lab platforme BH Telecoma.

Novu domaću seriju Princ iz Eleja kreatora Elme Tataragić, Dušana Vranića, Enesa Zlatara i Amre Bakšić Čamo, u režiji Alena Šimića, gledatelji Federalne televizije mogu pratiti premijerno subotom u 20:20 sati, a reprizno nedjeljom u 18:40 satiU glavnim ulogama pojavljuju se Alen Muratović, Nadine Mičić i Mediha Musliović.

Miki se nakon mnogo godina vraća iz Amerike u BiH i sa sobom dovodi suprugu Kate. Nakon što kupi lokalnu televiziju koja pušta stare muzičke spotove, među kojima je i njegov jedini hit “Golubovi mira”, Miki pokuša oživjeti nikad pokrenutu muzičku karijeru.

Autorski tim seriju vidi kao dinamičan i uzbudljiv sitkom koji obećava gledaocima nepredvidive zaplete, komične sukobe i nevjerovatne avanture s dozom nostalgije. A s obzirom da je glavni lik u seriji muzičar, upravo muzika ima značajnu ulogu u cijeloj priči. Kroz svaku epizodu provlači se pjesma, što ovoj seriji daje i ambijent mjuzikla. U fokusu je ljudska potreba za priznanjem, koja se u današnjem vremenu ponekad interpretira kao želja za slavom. Ispod površine, serija postavlja pitanje je li biti slavan isto što i biti priznat.

Ostale uloge u seriji tumače Mirvad Kurić, Moamer Kasumović, Džana Pinjo, te Mario Drmać, Slaven Vidak, Emir Z. Kapetanović, Mario Knezović, Minka Muftić, Amila Terzimehić, Edin Avdagić, Sanela Pepeljak, Sabit Sejdinović i Admir Šehović. Serija je premijerno prikazana na 29. Sarajevo Film Festivalu, a sadrži ukupno 12 epizoda.

Prehodna
TOP 3 filma u ponudi Moja TV Flix: “The Iron Lady”
Sljedeća
Netflix najavljuje 2. sezonu serije "Blue Eye Samurai"