"Star Trek: Strange New Worlds" dobiva i treću sezonu

"Star Trek: Strange New Worlds" dobiva i treću sezonu

Spin-off serija Star Trek: Strange New Worlds temeljena na Star Trek: Discovery nastavit će istraživati čudne, nove svjetove i u budućnosti, ako nam je suditi po novostima koje stižu iz Paramount+.

Naime, Star Trek: Strange New Worlds dobio je zeleno svjetlo za treću sezonu od strane Paramounta. Novosti stižu uz najavu da aktualna, druga sezona serije stiže na ponudu streaming servisa ovog ljeta, tačnije 15. juna.

Star Trek: Discovery svoje igranje nastavlja i sa petom sezonom, kao što smo doznali prije nekoliko dana, tako da je Star Trek: Picard ostao kao jedina serija iz radionice produkcijske kuće Secret Hideout koja nema najavljenu novu sezonu. Naravno, glavna zvijezda te serije, Patrick Stewart ranije je najavio da će njegov angažman trajati do treće sezone. Međutim, baš se ta treća sezona ST: Picard pokazala kao najuspješnija među modernim Star Trek serijama, tako da je teško zamisliti da će Paramount i Secret Hideout zaokružiti trajanje serije na tri sezone, uprkos ranijim najavama.

Prethodna
Na pomolu reboot serije "The X-Files"
Sljedeća
Netflix adaptira "Man on Fire" u obliku serije