Na pomolu reboot serije "The X-Files"

Na pomolu reboot serije "The X-Files"

Fox je prije par godina pokušao osvježiti The X-Files sa animiranom serijom X-Files: Albuquerque, ali serija je zaglavila u razvojnom ciklusu i u međuvremenu nestala iz žiže studija, pa i publike. Međutim, intelektualno vlasništvo i kultni status izvorne serije su jamčili da će se neko ponovo okušati u oživljavanju franšize.

Kako doznajemo od tvorca serije The X-Files, Chrisa Cartera, to bi mogao biti Ryan Coogler, režiser Marvelovog nedavnog superherojskog filma Black Panther: Wakanda Forever.

Carter je spomenuo Cooglera kao mogućeg pokretača reboota za vrijeme intervjua na radio stanici CBC. Što se tiče same serije, Carter nije otkrio detalje, a 20th TV, nasljednik Fox TV-a u vlasništvu Disneyja, nije se očitovao o postojanju reboota. Spomena Davida Duchovnyja Gillian Anderson nema, kao ni povezanosti sa izvornom serijom.

Vrijedno je spomenuti da "meka" najava reboota stiže uoči tridesete godišnjice emitiranja The X-Files na eteru Foxa, a što se tiče uspjeha reboota možemo se pozvati na čestu krilaticu iz najavnih kartica serije i reći da želimo vjerovati.

Prethodna
Netflix predstavio trailer za seriju "Florida Man"
Sljedeća
"Star Trek: Strange New Worlds" dobiva i treću sezonu