“The Equalizer 3“ u bh. kinima od četvrtka 31. augusta

“The Equalizer 3“ u bh. kinima od četvrtka 31. augusta

U bh. kinima od 31. augusta svi ljubitelji dobre akcije mogu pogledati posljednje poglavlje akcione trilogije The Equalizer (Pravednik) čija su prva dva filma na kino-blagajnama zaradila skoro 400 miliona dolara.

Serijal o Pravedniku, poznat je kao jedini film u kojem je Denzel Washigton odlučio reprizirati svoju ulogu. Prvi dio izašao je još 2014. iznenadivši i oduševivši publiku, a nastavak iz 2018. samo je potvrdio da akcioni trileri s enigmatičnim osvetnicima, koji kažnjavaju kirminalce ulazi u svoju novu zlatnu eru. Uz filmove o Jasonu Borneu, Johnu Wicku i ostalim osvetnicima, Denzel Washington kao Robert McCall pronašao je svoje mjesto i svoju publiku koja ga pamti po fenomenalnoj glumačkoj karijeri i kultnim akcionim ulogama.

Nakon što se penzionisao s pozicije specijalnog agenta američke vlade, Robert McCall (Washington) pokušava pronaći utjehu u pronalasku pravde za sve potlačene. Robert se finalnom nastavku filma nalazi u južnoj Italiji gdje pokušava okrenuti leđa svojoj prošlosti, ali, kad shvati da su ljudi s kojima se tamo zbližio pod jarmom lokalnog mafijaša, McCall zna što mora učiniti pod svaku cijenu – spriječiti mafiju i spasiti svoje prijatelje...

Direktorsku palicu i za treći nastavak drži Antoine Fuqua (Training Day, Kralj Arthur, Pad Olimpa, Sedmorica veličanstvenih, Pravednik 1 i 2), koji je s Denzelom surađivao na čak pet filmova te mu donio Oscara za najbolju mušku ulogu u Training Day. Zajednom s Denzelom i rediteljem, scenarista Richard Wenk i treći put potpisuje priču (Pravednik 1 i 2, Plaćenici 2, Sedmorica veličanstvenih i nadolazeći Kraven the Hunter). Uz Denzela Washingtona, u filmu glumi i Dakota Fanning (Sumrak saga, Bilo jednom u Hollywoodu, Oceanovih 8) koja je jednu od svojih prvih uloga upravo imala sa Washintonom u kultnom trileru Tonya Scotta u Man On Fire iz 2004. godine.

Za razliku od prva dva dijela Pravednika, ovaj put radnja filma se seli u Europu, na živopisnu obalu slatkog i mirnog talijanskog gradića koja će predstavljati prelijepu pozadinu završne osvetničke misije Roberta McCalla, tako besmrtno utjelovljenog na velikim ekranima od strane Denzela Washingtona. C2 film, zvanični zastupnik studija Sony za BiH, donosi završni nastavak epske akcione trilogije Pravednik 3: Konačno poglavlje na repertoar svih bh. kina od 31. augusta, paralelno sa otvaranjem u američkim i svjetskim kinima. C2 film već za 21. septembar najavljuje distribuciju hita Open Air programa 29. SFF-a, kriminalističkog trilera Gorana Kulenovića Smrt djevojčice sa žigicama rađenog prema bestseler romanu hrvatskog pisca Zorana Ferića.

Prethodna
Holivudski glumci ipak dolaze na Venice Film Festival
Sljedeća
Izbor filmova iz programa 29. SFF-a u Gradačcu