"The Penguin" TV serija pauzira snimanje do okončanja štrajka

"The Penguin" TV serija pauzira snimanje do okončanja štrajka

U mogućoj uvertiri velikog zastoja u Hollywoodu, nekoliko prominentnih serija je zaustavilo snimnje do kraja štrajka.

Među njima je The Penguin, serija namjenjena za HBO Max, koju za Warner Bros. razvijaju Craig Zobel i režiser DC-jevog superherojskog noira The BatmanMatt Reeves. Serija neće nastaviti snimanje do okončanja štrajka - scenarističkog, a možda i glumačkog. Zvijezda serije, Colin Farrell istaknuo je svoju solidarnost sa članovima WGA-a, sindikata koji okuplja scenariste, što se u širem kontekstu može shvatiti i kao solidarnost preostalih sindikata sa štrajkačima.

Dalje, Deadline prenosi da isto važi i za Marvelovu reboot seriju, Daredevil: Born Again. Povratak Charlieja Coxa ulozi advokata i superheroja istančanih osjetila i ranije se suočavala sa opstrukcijama od strane štrajkača, koji su spriječili snimanje na setu u New Yorku prije nekoliko sedmica. Serija sada pauzira do daljenjega.

Udaljeni smo dvije sedmice od roka koji je SAG-AFTRA, sindikat koji okuplja glumce i medijske ličnosti, zadao studijima i mrežama za postizanje dogovora koji bi trebao biti početna tačka svih aranžmana između glumaca i studija u predstojećem periodu. Glumački ceh je dobio autorizaciju od svojeg članstva za stupanje u štrajk, no konačna odluka je odgođena do 30. juna, kada ističe trenutni aranžman.

Filmske i TV produkcije koje trenutno snimaju to čine hodajući po zapetom užetu, budući da scenaristi nisu pri ruci da izvrše preinake na već sročenim scenarijima ukoliko dođe do potrebe za tim. Bez glumaca, pak, snimanja će biti funkcionalno ograničena na uvodne kadrove i scenske prijelaze, što će na koncu dovesti do potpunog zastoja rada u TV i filmskoj industriji.

Prethodna
Jason Bateman glumi u Netflixovoj novoj seriji "Daddy Ball"
Sljedeća
Druga sezona serije “And Just Like That...“ od 22 juna