Treća sezona SF serije "Foundation" nastavlja snimanje

Treća sezona SF serije "Foundation" nastavlja snimanje

Nakon stanke, treća sezona Appleove velike naučno-fantastične serije Foundation nastavlja sa snimanjem, te dobiva novog režisera.

Naime, novinari Deadlinea prenose da se produkciji pridružuje Tim Southam. Prekaljeni TV režiser će preuzeti dužnosti od Davida S. Goyera na nekompletiranim epizodama treće sezone. Southam seriji pristupa usred odgoda i drugih nevolja u kojima se produkcija nalazi od prošlog ljeta. Goyer ostaje uz seriju kao producent i scenarista.

Snimanje na novoj sezoni bilo je prekinuto još prošlog ljeta zbog štrajka, a nastavak snimanja je bio odgođen i nakon kraja štrajka. Kako otkrivaju novinari Deadlinea, razlog odgoda jeste budžet, odnosno njegovo trošenje, tako da se od Southama očekuje da snimanje na setu učini učinkovitijim. Southam preuzima od Goyera tri epizode koje su uglavnom bile kompletirane prije štrajka, te još dvije u manje dovršenom stanju.

Foundation je jedna od Appleovih kapitalnih serija, sa kojima se tehnološki div htio probiti u svijet zabave. Shodno tome, dosta novaca je uloženo u seriju kako bi se pariralo već ustanovljenim igračima u TV svijetu, kao što su HBO i njihove prestižne serije. No, čini se da čak i Appleovi džepovi imaju dno. Snimanje bi se trebalo nastaviti sredinom ove sedmice, no datum izlaska treće sezone još nije otkriven.

Prehodna
Apple TV+ predstavio trailer za "The Bloody Hundredth"
Sljedeća
Druga sezona "House of the Dragon" pred gledateljima u junu