Apple preuzima detektivsku seriju "Sugar" sa Colinom Farrellom

Apple preuzima detektivsku seriju "Sugar" sa Colinom Farrellom

Poslije pregovora iza zatvorenih vrata, Apple je iz pregovaračke prostorije izašao sa pravima na Sugar - detektivskom serijom iz radionice Marka Protosevicha,  čiju glumačku postavu bi trebao predvoditi Colin Farrell. Zvučno ime u postavi je očito privuklo pažnju tehnološkog diva, željnog daljeg upliva u streaming vode.

Kako novinari Deadlinea ekskluzivno prenose, Apple i Protosevich nisu bili sami za stolom. U pregovorima, ili ipak - nadmetanju je učestvovao i Netflix, no Apple se dokazao kao pregovarač sa dubljim džepovima. Konačna brojka, naravno, nije poznata javnosti. Detalji iza pregovora poput ovih su često predmet ugovora o neotkrivanju između dvije ili više strana.

Ustvari, trenutno je malo toga poznato o seriji, izuzev da je riječ o detektivskoj seriji čija će radnja biti smještena u Los Angelesu. Čak je i naslov serije, Sugar, radne naravi. Apple se, dakle, projektu pridružuje prije praktične realizacije, što možda nagovještava da tehnološki div vjeruje u uspjeh serije.

Pored moguće uloge u seriji, Farrell je povezan uz projekt i kao producent, rame uz rame sa Protosevichem. No, Sugar nije jedini streaming projekt uz koji je Farrell povezan. I prije nego što publika imala priliku upoznati se sa njegovim likom iz filma The Batman u režiji Matta Reevesa, Warner Bros. je dao zeleno svjetlo za mini-seriju u kojoj će Farrell zaodjenuti frak Pingvina, a koja će biti ponude HBO Maxa.

Pojedinosti o izlasku obje serije su trenutno nedostupne javnosti.

Prehodna
HBO radi na nastavku popularne serije "Six Feet Under"
Sljedeća
And Just Like That...: Cool serija o ženama u pedesetima