Ari Aster razočaran prijemom za "Beau is Afraid"

Ari Aster razočaran prijemom za "Beau is Afraid"

Režiser Ari Aster se oglasio o dočeku svog najskorijeg filmskog ostvarenja, Beau is Afraid.

Aster je nedavno dao intervju za poznati časopis Vanity Fair, u kojem se dotakao Beau is Afraid i osvrnuo se na slab prijem koji je ovaj film dobio kod publike, rekavši da nije slutio da će odjavna scena filma predskazati i (ne)uspjeh filma u kino-dvoranama. Za Vanity Fair Aster je još rekao i sljedeće:

Maštam o vremenu kada bi film poput ovoga izašao i podijelio publiku, a što bi uzbudilo ljude da izađu i pogledaju film kako bi odredili o čemu je riječ, umjesto da kažu "Ah, osvrti su pomiješani, pa se neću ni pomučiti."

Aster je dalje opisao Beau is Afraid kao najdraži od svojih filmova, za koji se nada da će biti retrospektivno otkriven od strane gledatelja. Konačno, Aster je pohvalio A24, glavnog distributera iza Beau is Afraid, na šansi koju je dao njemu i njegovom filmu.

Beau is Afraid je privukao pažnju svijeta filma sa intrigantnim najavnim trailerom početkom ove godine, u kojem smo imali priliku vidjeti Joaquina Phoenixa u izvedbi naslovnog lika, no kada je film zaigrao u kino-dvoranama na proljeće interes publike se vrlo brzo raspršio. Phoenixova izvedba i eklektični ton filma nisu mogli prevazići dužinu trajanja od tri sata, ako je suditi po sitnoj zaradi od 11 miliona dolara naspram budžeta od preko dvadeset miliona. Ipak, Aster i A24 nastavljaju suradnju, budući da režiser priprema još jedan film sa Phoenixom u glavnoj ulozi sa istim distributerom.

Više o Asterovom osvrtu na film možete pronaći na stranama Vanity Faira.

Prethodna
Glumci i studiji ponovo za pregovaračkim stolom
Sljedeća
MGM i Amazon rade na nastavku za "Samaritan" sa Stalloneom